Un bărbat arestat la domiciliu umblă liber prin Apahida și îi sfidează pe cei care îi atrag atenția - VIDEO


Plasarea celor cercetați penal în arest la domiciliu pare deja a deveni o problemă, pentru că nu se respectă restricțiile impuse. Un bărbat din Apahida, cercetat pentru furt, umbla zilele trecute liber pe lângă bloc, ziua în amiaza mare. 

Cel care l-a filmat pe Radu Aurel Pustai a sunat la Poliție, și acesta este cercetat pentru evadare.

La data de 23 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au demarat cercetări din oficiu, sub aspectul comiterii infracțiunii de evadare, faptă de care este bănuit un bărbat de 36 de ani, din comuna Apahida.

Față de cel în cauză a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, în baza investigațiilor reieșind faptul că acesta ar fi părăsit locuința.

În urma aspectelor constatate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au sesizat instanța de judecată, cu propunere de înlocuire a măsurii preventive”, precizează Poliția Cluj.

Pustai și un alt bărbat sunt acuzați că au furat catalizatoare, chit că al doilea bărbat pretinde că este nevinovat. ”Eu l-am dus cu mașina până în Zorilor și l-am lăsat acolo. Mi-a plătit 50 de lei, dar eu nu am furat nimic”, ne-a precizat acesta. 

Doi bărbați, de 29 și 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca și comuna Apahida au fost arestați preventiv la data de 4 noiembrie, pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și înșelăciune. Prejudiciul total este de aproximativ 25.000 de lei.

În cursul zilei de joi, cei doi au fost prinși în flagrant delict, în urma unei acțiuni desfășurate de către polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, după ce ar fi sustras 13 catalizatoare, dar și alte obiecte.

În seara zilei de 3 noiembrie, în jurul orei 22, cei doi ar fi escaladat gardul unui imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, unde se aflau mai multe autoturisme dezmembrate. De la acea locație sunt bănuiți că ar fi sustras 13 catalizatoare, truse de chei, dar și unelte electrice.

La scurt timp, după aproixmativ o jumătate de oră, aceștia au fost depistați de polițiști în apropierea zonei respective, având asupra lor bunurile.

La continuarea cercetărilor s-au descoperit și alte fapte.

În perioada august-noiembrie 2022, cei doi, alături de un alt bărbat, ar fi înșelat mai multe persoane, care ar fi fost induse în eroare, având intenția de a achiziționa motorină, sumele fiind achitate pentru un amestec de substanțe cu miros și culoare specifică motorinei.

Comentarii Facebook