UMF Cluj îi obligă pe studenții și profesorii proaspăt veniți din Italia să stea în carantină 14 zile


Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca anunță că studenții și profesorii care au venit de curând din Italia sunt nevoiți să rămână în carantină timp de 14 zile, în contextul răspândirii coronavirusului.

Începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în ţară de mai puţin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru auto izolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

În situaţia în care deplasarea în România s-a efectuat cu alte mijloace de transport decât cursele aeriene, personele în cauză au obligaţia să descarce de pe site-ul DSP Cluj (prima pagină) chestionarul în vederea completării cu datele personale şi de contact (datele vor fi utilizate în condiţiile respectării legii confidenţialităţii datelor personale)”, transmit reprezentanții UMF Cluj.

Spitalul Județean Clinic de Urgență Cluj-Napoca a dispus, de asemenea, măsuri privind răspândirea virusului, astfel că începând de luni, 24 februarie, accesul vizitatorilor în unitatea medicală a fost oprit.

Vezi mai multe AICI - Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca a intrat în carantină! Vizitatorii nu mai au acces în unitatea medicală

Totodată, și pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirus.

Vezi mai multe AICI - Aeroportul Cluj ia măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului

Comentarii Facebook