Miercuri 24 Aprilie

UMF Cluj cheamă studenții din anii terminali să ajute liniile de gardă din spitalele clujene


Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj, din anii terminali, sunt chemați să ajute la completarea liniilor de gardă din spitale.

Începând din 17 martie 2020, Conducerea UMF„Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a apelat la studenții Facultății de Medicină, care au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe. Voluntarii trebuie să fie cel puțin în anul IV al Facultății de Medicină, specializarea medicină generală, respectiv în anul II, specializarea Asistență medicală generală. În același timp, Universitatea este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat”, a mai spus Anca Buzoianu.

De asemenea, UMF Cluj anunță că vine în sprijinul sistemului medical ”direct și cu maximă responsabilitate în lupta împotriva COVID-19”.

Universitatea noastră, având infrastructura necesară, va organiza centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2. Au fost comandate kit-uri pentru diagnostic, în universitate existând medici și cercetători care au expertiza necesară pentru aceste determinări”, anunță rectorul UMF Cluj, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Comentarii Facebook