UDMR i-a cerut ministrului de Interne sa intervina in pedepsirea suporterilor care au vandalizat statuia lui Matei Corvin


UDMR condamna actele de vandalism din 17 ianuarie, cand statuia lui Matei Corvin, simbol al maghiarilor din Transilvania, a fost vandalizata.

"Protestele spontane sunt legitime. Critica fata de clasa politica deasemenea isi are locul in societatea noastra. Dar nu exista nicio scuza atunci, cand indivizi iresponsabili vandalizeaza o  statuie,  un monument istoric atat de important pentru noi toti. Este inacceptabil, ca unii, folosindu-se de demonstratii pasnice, sa umileasca o comunitate intreaga", a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

 

Suporterii U Cluj au scris "M..e UDMR" pe statuia lui Matei Corvin EXCLUSIV

 

Acesta a mai spous ca i-a cerut ministrului de Interne sa ia masuri impotriva faptasilor. "Am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut sa actioneze cu fermitate impotriva huliganilor, si ca faptasii sa fie pedepsiti. As dori, de asemenea, sa subliniez faptul ca un protest pasnic, civilizat este admis intr-o societate normala, dar nu putem lasa ca aceste proteste sa degenereze in  actiuni indreptate impotriva comunitatii maghiare", a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor. 

Marti seara, in jurul orei 21.20, dupa protestul din Piata Unirii din Cluj, pe soclul statuii lui Matia Corvin "au aparut inscriptii abuzive, jignitoare si provocatoare la adresa maghiarilor".

Cei patru tineri retinuti au fost eliberati dupa cateva ore de audieri si amendati cu cate 200 de lei.

 

Statuia lui Matei Corvin, vandalizata! "M..e UDMR", scris la finalul protestului din Piata Unirii FOTO si VIDEO

Comentarii Facebook