Slujba de pomenire la un an de la moartea Mitropolitului Bartolomeu


Parastasul la un an de la moartea Mitropolitului Bartolomeu Anania va avea loc in 29 ianuarie, la Catedrala Mitropolitana din Cluj.

Cu toate ca Bartolomeu Anania s-a stins din viata la data de 31 ianuarie, slujba de pomenire va fi organizata mai devreme pentru a fi intr-o zi de duminica.

"Intrucat data de 31 ianuarie, data propriu-zisa in care Mitropolitul Bartolomeu a parasit aceasta lume, este intr-o zi peste saptamana, inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei a considerat ca este potrivit pentru credinciosii clujeni sa-si comemoreze pastorul plecat in eternitate, ca aceasta slujba sa fie oficiata cu o Duminica inainte, adica pe data de 29. Va fi oficiata, cu acest prilej, Liturghia arhiereasca, asa cum se obisnuieste, de catre un sobor de preoti in frunte cu Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si cu Preasfintitul Episcop Vasile", a declarat Bogdan Ivanov, puratorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, conform radiorenasterea.ro.

Mitropolitul Clujului Bartolomeu Anania s-a stins din viata pe data de 31 ianuarie 2011, la varsta de 89 de ani, fiind inmormantat in Cripta Ierarhilor de la demisolul Catedralei Mitropolitane.

Comentarii Facebook