Duminica 10 Decembrie

UBB Cluj, prima universitate din România în educație și cercetare economică. Ce loc ocupă la nivel mondial?


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), se clasează între primele 500 de instituții de învățământ din lume și pe primul loc în România în domeniul educației și al cercetării economice. Așa arată clasamentul Quacquarelli Symonds (QS) în 2021.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, este un lider al instituțiilor de învățământ superior din România în ramura științelor economice.

Poziția pe care UBB o ocupă în cele mai comprehensive și prestigioase clasamente internaționale de ierarhizare valorică a universităților denotă, totodată, calitatea educației și a cercetării derulate în domeniile științelor economice.

Astfel, conform celei mai recente ierarhizări internaționale pe domenii de știință realizată de Quacquarelli Symonds (QS) în 2021, UBB este prezentă în topul celor mai bune 500 de universități din lume în trei domenii esențiale ale științelor economice: Social Sciences & Management, Business & Management Studies, respectiv Economics & Econometrics”, se arată într-un comunicat transmis luni, de UBB.

UBB în top 500 la nivel mondial

Potrivit sursei citate, în domeniul Social Sciences & Management, UBB se situează pe poziția 401 - 450, fiind urmată, la nivel național, doar de Universitatea din București (poziția 501-520), în domeniul Business & Management Studies, UBB se regăsește pe poziția 401 - 450, urmată, la nivel național, doar de ASE București (501 - 550).

Iar în domeniul Economics & Econometrics, UBB se poziționează pe locul 451 - 500, alături de ASE București (poziția 401 - 450), cele două fiind singurele instituții de învățământ superior din România care se regăsesc în acest clasament sectorial realizat de QS în 2021.

FSEGA deține acreditare internațională

Începând cu anul universitar 2018-2019, FSEGA deține acreditare internațională din partea Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), iar în 30 iunie 2021 a devenit membru permanent cu drepturi depline al European Foundation for Management Development EFMD), după un proces independent de evaluare și validare, fiind singura instituție de învățământ superior din România cu acest statut.

FSEGA este parte a UBB din 1961, fiind înființată inițial ca o instituție independentă în 1920. Astfel, în 2021 se împlinesc 101 ani de învățământ economic superior în limba română la Cluj. În prezent, FSEGA este cea mai mare facultate din țară în ramura sa de știință, cu peste 9.200 de studenți înmatriculați în anul universitar 2020-2021, la toate formele și nivelurile de studii, și aproape 220 de cadre didactice titulare, la care se adaugă alte peste 100 de cadre didactice asociate, multe dintre acestea provenind din străinătate”, menționează comunicatul.


Comentarii Facebook