UBB Cluj domină academic România! Are 6 specializări care sunt pe primul loc în țară


După poziția globală 675 la nivel internațional, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă poziții de top și pe domenii academice în clasamentul US News Best Global Universities, dat publicității marți, 26 octombrie 2021.

Dincolo de acest loc, UBB ocupă primul loc la 6 din cele 11 specializări monitorizate. 

(1) chimie – prima în țară și 587 la nivel internațional; 

(2) inginerie – prima în țară și 544 la nivel internațional; 

(3) mediu/ecologie – prima și singura din țară și 499 la nivel internațional;

(4) științe geologice – prima din țară și 333 la nivel internațional; 

(5) matematică – prima din țară și 147 la nivel internațional; 

(6) fizică – a treia în țară și poziția 267 la nivel internațional; 

(7) psihiatrie/psihologie – prima și singura din țară și poziția 271 la nivel internațional. 

Din cele 43 de domenii incluse în analiza US News Best Global Universities, România se regăsește în 11 domenii, iar UBB în 7 din cele 11 domenii (două dintre cele 4 domenii academice în care UBB nu este inclusă în clasament/ranking nu se regăsesc deloc în structura academică a Universității).

US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile pe baza performanțelor academice, dar și în funcție de reputația globală și regională a acestora. Clasamentul general US News Best Global Universities include în acest an cele mai bune 1.750 de universități din 90 de țări ale lumii, ale căror performanțe au fost analizate în funcție de 13 indicatori vizând reputația globală și regională a cercetării, publicațiile și manifestările științifice, impactul și numărul total al citărilor și colaborările internaționale.

Comentarii Facebook