Polițiștii din Cluj au trecut la verificarea purtării măștii la păcănele, baruri și căminele studențești - FOTO


Polițiștii clujeni au făcut marți, 26 octombrie, o acțiune pe parcursul întregii zile pentru a verifica modul în care sunt respectate noile reguli COVID-19.

În intervalul orar 11.00 – 13.00, polițiștii au acționat preventiv pentru ca măsurile referitoare la portul măștii de protecție, circulația pe timp de noapte, desfășurarea și programul de funcționare al operatorilor economici, dar și obligația de a face dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării, în atare situații, să fie cunoscute tuturor persoanelor.

Peste 250 de persoane au fost legitimate și peste 130 de agenți economici au fost informați și verificați cu privire la obligațiile ce le revin, în decursul celor două ore.

Astfel, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, 21 dintre acestea în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În zona complexelor studențești din municipiu, polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar s-au asigurat că noile măsuri sunt cunoscute de către toate persoanele prezente în zonă. 

Polițiștii au legitimat 40 de persoane, informând și avertizând alte 30 de persoane cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate în vederea prevenirii îmbolnăvirilor.

Activitățile au fost continuate și în intervalele orare 16.00 - 21.30, respectiv 22.15 - 24.00, polițiștii municipiului Cluj-Napoca, cărora li s-au alăturat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, dar și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliție Locală Cluj-Napoca, verificând, în funcție de etapă, respectarea interdicției de circulație a persoanelor, a programului de funcționare al operatorilor economici și respectarea desfășurării activităților în condițiile noilor prevederi.

În aceste două etape au fost legitimate 184 de persoane și verificați 48 de agenți economici. De asemenea, au fost verificate în trafic peste 90 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni, 30 dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, context în care a fost reținut un permis în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Totodată, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 în urma abaterilor aduse normelor de protecție sanitară, alte 3 fiind generate de nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Comentarii Facebook