6.000 de studenți dați afară din cămine de UBB Cluj. Motivul îi nemulțumește pe studenți

 

Studenții cazați în căminele UBB Cluj trebuie să evacueze camerele. 

 

Azi (19.03.2015) am fost instiintati printr-un document pe care il atasam, ca timp de 5 zile, in luna aprilie, va trebui sa plecam din caminele UBB. 

 

Asta inseamna ca peste 6.000 de studenti vom fi obligati sa parasim caminele studentesti. Motivul? Inca o deratizare. S-a mai facut una in octombrie, cand deja eram cazati, iar pentru a nu ne intoxica, a trebuit sa stam ore intregi pe afara.

 

Deratizarea din aprilie coincide si cu orele de curs, nu doar cu vacanta. Oricum problema e ca, cineva (muncitori mai mult sau mai putin onesti si calificati) vor intra in camere, unde avem bunuri (computere, imprimante, scanere, vesela, haine) pe care nu le putem lua cu noi in vacanta. Ce se intampla cu acestea??? Cine garanteaza ca le gasim la locul lor??? Cine garanteaza ca nu vor fi stropite cu solutii toxice???

 

Daca imi intra solutiile folosite in lenjeria de pat, in vesela, pe tastatura, pe cartile de pe raft, pe produsele de igiena din baie, etc. Cine garanteaza ca nu ne supunem unui risc???

 

In ultimii trei ani, deratizarea s-a facut doar vara, in vacanta si nu in timp ce in camere erau bunurile noastre. Niciodata nu s-a facut deratizare in timpul anului universitar. Dar anul acesta se va face de doua ori.

 

Avem mochete aduse de acasa, avem perdele aduse de acasa, avem lenjeria de pat adusa de acasa, sa le luam in spate sa plecam cu ele de Pasti, prin tara, pentru a nu fi imbibate cu solutii?

 

Cum ramane cu studentii care au job-uri pentru a-si plati taxele de scolarizare si chiria pentru camine. O sa isi dea demisia, ca nu au unde sta 5 zile, o sa isi ia concediu forţat, vor sta la pensiune, sau sub cerul liber?”, se întreabă o studentă.

 

Comentarii Facebook