UBB Cluj asfaltează Parcul Babeș din fonduri europene - FOTO

 

Aleile din Parcul Babeș sunt asfaltate, cu toate că cei de la Universitatea Babeș-Bolyai au spus că acest lucru nu se va întâmpla. 

 

Reprezentanții UBB au indus în eroare opinia publică! S-a întâmplat când au declarat că nu vor face alei din asfalt, ci doar din dale de piatră și dintr-un material compozit (dintr-un material mai moale ca asfaltul). Inclusiv eu i-am crezut! Fotografiile de astăzi cu aliniamente la borduri și declarațiile muncitorilor demonstrează că parcul este parțial asfaltat”, a explicat Adrian Dohotaru, inițiatorul petiției ”SOS Parcul Babeș”. 

 

Cei de la UBB Cluj au fost acuzați prin lansarea acestei petiții de modul în care lucrează în Parcul Babeș: asfaltarea aleilor și tăierea copacilor. 

 

Conducerea Universității a replicat, într-o declarație oficială, spunând  că nu se pune problema asfaltării aleilor din parc. 

 

Proiectul de modernizare a parcului nu prevede betonarea aleilor. Actualul circuit de alergat va fi refăcut cu suprafaţă de pietriş, aşa cum a fost iniţial. Va exista o alee cu caracter semirutier, aşa cum se întâmplă şi în prezent, pe care se va putea circula auto în cazuri de urgenţă sau pentru aprovizionare. Aceasta alee nu va fi realizată din beton sau asfalt, ci din pietriş fixat într-un mastic bituminos. În urma lucrărilor spaţiul verde nu se va diminua ci, dimpotrivă, va creşte”, au precizat cei de la UBB Cluj.

 

Realitatea din Parcul Babeș îi contrazice.

 

Comentarii Facebook