Mircea Buteanu, boss -ul de la Diesel, a pierdut 100.000 de euro. A mizat pe concerte greșite

 

Boss -ul de la Diesel Events, Mircea Buteanu, a declarat că firma lui a pierdut 100.000 de euro, mizând pe spectacole greșite. 

 

Întrebat de ce s-au anulat concerte în acest an, Buteanu a declarta că: ”Am prevăzut că multe evenimente se vor anula, am prevăzut fenomenul. E o inflaţie de concerte! Am prevăzut acest fenomen, de anulare a multor evenimente; se va amplifica”, a spus Buteanu.

 

Acesta e rezultatul și tributul care se va plăti unei piețe zbuciumate. Ar fi foarte important dacă am reuși la nivel național, prin ministerele dedicate sau prin administrațiile locale, să împărțim evenimentele. Se amestecă prea mult termenul de eveniment cultural cu cel artistic. Cel cultural, după părerea mea, e definit din alt punct de vedere ca necesitate pentru societatea locală. Sunt mai multe evenimente decât piața să asimileze”, a mai spus Mircea Buteanu.

 

Aveam un contract cu o trupă, dar ne-au spus că au primit un onorariu dublu să cânte gratis, tot la Cluj. Atunci nu am mai făcut concertul. (...) Diesel Events a pierdut în 2013 peste 100.000 euro. Au fost și greșeli, pe care le asumăm, dar realitatea e că piața s-a prăbușit. Vom urma exemplul Sibiului, care e super overrated, unde dacă nu e gratis nu merge nimeni”, a mai adăugat Mircea Buteanu, citat clujulcultural.ro.

 

Acesta a mai adăugat că, în industria de evenimente, ”s-a ajuns la fundul sacului”.

Comentarii Facebook