UBB Cluj a semnat un acord cu una dintre cele mai importante universități din Israel

 

Studenții și cadrele didactice din cadrul Universității Babeș-Bolyai vor avea posibilitatea de a participa la programe de schimb de experiență cu una dintre cele mai importante universități din  Israel, Institutul de Tehnologie Technion din Haifa. 

 

Conducerile celor două instituții de învățământ au semnat un memorandum de colaborare care prevede posibilitatea organizării unor programe ample de schimb de studenți si cadre didactice, precum și a unor programe comune de cercetare.

 

Colaborările internaţionale şi schimburile de studenţi sunt extrem de importante pentru orice universitate de prestigiu, iar noi ne dorim să intensificăm relațiile cu marile universități ale lumii, pentru a le oferi studenților noștri, dar și cadrelor didactice, șansa de a se integra într-un sistem educațional deschis, competitiv și performant”, a afirmat rectorul UBB Cluj, Ioan-Aurel Pop.

 

Memorandumul a fost încheiat în urma vizitei efectuate de conducerea Universității Babeș-Bolyai, în perioada 14-18 iunie 2012, în Israel. 

 

Din delegaţia care a participat la vizita care a pus bazele semnării memorandumului colaborare cu Institutul de Tehnologie Technion din Israel au făcut parte, alături de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, prorectorul responsabil cu relaţiile internaţionale, conf. univ. dr. Călin Rus, respectiv unul dintre conducătorii tezelor de doctorat ale absolvenţilor, Vasile Chiş, de la Facultatea de Psihologie si Ştiinţele Educaţiei.

Comentarii Facebook