Duminica 28 Aprilie

Turiști americani, rămași dezamăgiți de experiența „celui mai spectaculos drum din lume” din excursia lor în România: „Nu faceți greșeala asta”


Doi vloggeri americani s-au decis să-și petreacă o vacanţă de două săptămâni în România. Cei doi s-au minunat de orașele transilvănene vizitate, însă nu s-au ferit să reclame câteva aspecte mai puțin plăcute de pe „cel mai spectaculos drum din lume”.

În luna octombrie, cuplul a ajuns pe Transfăgărăşan, drumul botezat de prezentatorii faimoasei emisiuni TopGear „cel mai spectaculos drum din lume”, unde s-au bucurat de peisajul de poveste. Aceștia au explicat, însă, cum întreaga lor experienţă a fost umbrită de traficul extrem de aglomerat şi de gunoaiele aruncate de turiști iresponsabili, care împânzesc zona. 

„Se pare că suntem la jumătatea drumului. Trebuie să spun că este superb aici, peisajele sunt incredibile, este natură și sunt animale sălbatice și înțeleg de ce acesta este cel mai spectaculos drum din lume, dar am prins o zi foarte proastă pentru a veni aici. A fost aglomerat tot timpul. Am avut foarte mare ghinion. Înainte să veniți, neapărat să verificați site-ul Transfăgărășanului, pentru a vedea ce se întâmplă”, îi sfătuiește pe urmăritorii săi, tânărul vlogger.

Partenera sa a reclamat inclusiv comportamentul turiştilor. „E superb, dar am asistat la un comportament execrabil din partea turiștilor. Pietrele de peste tot sunt scrise cu Nu-știu-cine iubește pe Nu-știu-cine. Am oprit să ne dezmortim picioarele și zona respectivă a pădurii era absolut înecată de gunoi”.

Tânărul cuplu a mai fost deranjat și de faptul că nu există avertismente privind urşii din zonă: „Oamenii se apropiau mult prea mult de urși. Nu este niciun semn care să anunțe că sunt urși în zonă, nu este niciun semn pe care să scrie: ‘atenție la urși’, ‘nu hrăniți urșii’, ‘nu arucați resturi’, nu e nimic. E o zonă în care fiecăruia îi e permis să facă ce vrea și oamenii se poartă exact așa”, remarcă Ashley.

„Cu siguranță ar trebui să fie niște semne de circulație, care să spună: ‘Nu hrăniți urșii’, ‘Reduceți viteza când treceți pe lângă urși’, ‘Nu aruncați resturile’, dar nu e nimic”, o completează partenerul său, Jordan.

La finalul vloggului, cei doi americani au recunoscut că nu au fost încântați de experiența lor pe Transfăgărăşan. „Am vrut să terminăm ziua cu ceva mai dulce, având în vedere că ziua de astăzi a fost într-un fel dulce-amăruie. Nu ne-a plăcut Transfăgărășanul sau, mai bine zis, nu ne-a plăcut experiența noastră a Transfăgărășanului. (...) Încercați experiența, dar nu într-o zi nebună ca aceasta”, a fost concluzia lui Ashley.

Comentarii Facebook