Florin Piersic, dezvăluiri tulburătoare despre sora lui, care s-a stins din viață la doar 15 ani în urma unui incident dramatic: „Cea mai mare durere”


În vârstă de 88 de ani, îndrăgitul actor clujean Florin Piersic a câștigat inimile publicului prin interpretările sale autentice din numeroasele filme și piese de teatru în care a jucat. Puțini însă știu că marele actor a avut o soră care a pierit în condiții dramatice. Lucica a fost, de fapt, protagonista unui gest eroic, care pe ea, din nefericire, a costat-o viața. Actorul clujean își plânge sora și în ziua de azi.

Lucica, sora lui Florin Piersic, a murit înecată în Prut, cu doar 3 zile înainte de a împlini 15 ani. Dorința de a-și salva o colegă a costat-o pe ea viața, din nefericire. Marele actor își plânge sora și în ziua de azi, mărturisind că moartea ei a fost cel mai dureros eveniment din existența sa.

Aflat pe scenă, Florin Piersic a făcut o confesiune extrem de emoționantă. 

„Dacă aș fi între patru ochi cu Dumnezeu, L-aș întreba un singur lucru. Lucica, sora mea, care la trei zile înainte de a împlini 15 ani s-a înecat în Prut, dorind să salveze pe colega ei de bancă care striga „Ajutor, ajutor!' Toți au fugit de acolo, doar sora mea a rămas, îmbrăcată a sărit după ea. Pe acolo trecând un om, îi știu numele, a sărit în apă, prima pe care a pus mâna a fost Doina Puha, fata generalului Puha, colega de bancă a surorii mele…

Când a sărit a doua oară, după sora mea, n-a mai găsit-o… La 4 kilometri, niște pescari au găsit-o plutind. Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat! Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor. Aș vrea să-L întreb pe Dumnezeu: Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”,  și-a încheiat marele actor dureroasa confesiune.

Florin Piersic a vorbit cu emoție și despre un moment paranormal care a avut loc la prima sa plecare în Franța, pe când avea 22 de ani. Actorul și-a văzut sora decedată într-un desen în Montmartre, dar nu l-a cumpărat și a regretat.

„Am povestit asta, pentru că a fost prima mea întâlnire cu Gopo. Am ajuns, am povestit în cartea mea cum m-am dus în Montmartre, Ascultă, Covaci, că o să îți placă și ție… și-ți mulțumesc pentru ce mi-ai trimis, albumul acela… Te felicit!. 

Vreau să spun că, în momentul în care am ajuns la Paris, m-am dus în Montmartre. Și atunci am văzut, am urcat și am văzut expoziție de tablouri. Nu exagerez cu nimic. În clipa următoare am văzut-o într-un tablou pe soră-mea, care murise să o salveze pe colega ei. Când părinții mei au avut cea mai mare suferință pe care o poate avea o familie. Să o piardă pe Lucica noastră, iar eu să o văd în fotografie la Paris. Scria 5 franci. Bani aveam. Dar eu visam doar Coca-Cola.

Mă întorc să o cumpăr. Când am venit, toate erau acolo, numai desenul ăsta în peniță nu mai era. Și l-am întrebat pe cel care le vindea și mi-a spus că a trecut cineva și a cumpărat-o. ‘Tocmai pe aceea?’ ‘Da.’ Atunci i-am dat telefon mamei mele, îmi aduc aminte și cine m-a ajutat să o sun. Nu era un telefon mobil. Și i-am povestit mamei și ea mi-a spus: ‘Lucica a fost cu tine la prima ta călătorie. Ea a vrut să fie cu tine. Aia e fotografia pe care ai văzut-o”, și-a încheiat Florin Piersic povestioara legată de sora lui, la Brașov, într-o sală de cinema, potrivit viva.ro

Comentarii Facebook