Tudor Chirilă: O studentă de la Facultatea de Teatru și Film a UBB Cluj a renunțat la școală pentru că a refuzat să se dezbrace

 

Actorul Tudor Chirilă a vorbit despre cazul unei studente de la Facultatea de Teatru și Film din Cluj, care a renunțat la studii pentru că a refuzat să se dezbrace în pielea goală la un exercițiu de desensibilizare. 

Tudor Chirilă spune că sunt multe cazuri de hărțuire și avansuri în lumea filmului și propune o dezbatere, care să includă cineaștii activi, dar și profesorii și studenții din facultățile de profil.

Chirilă afirmă că producătorii, profesorii și regizorii de film au putere și încearcă să abuzeze de tinerele actrițe.

Am spus că știu de un caz real al unei studente care a trebuit să plece de la facultatea de teatru din Cluj, după ce a fost stigmatizată pentru simplul fapt că nu a vrut să se dezbrace la clasă într-un exercițiu de ”dezinhibare”, exercițiu prin care a trecut și grupa mea, la vremea ei”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Cine sunt eu să mă substitui unei victime traumatizate, poate, și cum aș putea eu să apreciez când e momentul ca povestea acelei persoane să fie făcută publică? Simplul fapt că știu nu mă îndreptățește să calc în picioare voința, demnitatea sau dreptul la intimitate al cuiva”, a precizat artistul.

La Facultatea de Teatru și Film de la Cluj un profesor și un tehnician și-au dat demisia după un scandal sexual

Șase studente de la Facultatea de Teatru și Film din cadrul UBB Cluj l-au acuzat pe un actor de la Teatrul Național Cluj, care era și profesor la Facultate, că le-a făcut avansuri, pipăit și agresat sexual. 

TInerele au descris scene grave, în care profesorul încerca disperat să facă sex cu ele, dar nu a reușit, fiind mai mult aluzii și scene care pot fi interpretate. 

Un alt tehnician a fost acuzat de o doctorandă de la aceeași Facultate că a ”înghesuit-o” într-un colț și a încercat să o sărute și chiar mai mult. 

Ambii ”prădători sexuali” și-au dat demisia, înainte de a începe ancheta disciplinară.

Fondatorul Reactor, Doru Taloș, a explicat că a aflat despre demisia actorului și profesorului C. G. chiar de la acesta. ”A spus că a demisionat pentru că nu mai putea să continue. Dacă e vorba despre o mușamalizare, eu cred că da! Și nu e prima. Cred că au fost mușamalizări repetate, pentru că nu cred că au fost niște cazuri izolate, care au apărut anul trecut. Eu am fost student în facultatea asta între 2006 și 2009. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult în anii ăștia. 

Eu cred că da (mai există profesori care comit abuzuri). Ar fi trebui să reacționăm altfel, dar nu am reacționat!”, a mărturisit acesta.

Prădători sexuali la Facultatea de Teatru din Cluj! Studentele au rupt tăcerea și vorbesc despre agresiunile trăite - VIDEO

Comentarii Facebook