SUFLET DE ARDELEAN: Câștigătorii premiilor oferite de URSUS și mesajele cele mai frumoase

 

Stiri de Cluj publica azi primele trei povesti care au fost desemnate castigatoare in cadrul concursului ”Ce reprezinta pentru tine suflet de ardelean”, sponsorizat de Ursus. 

 

Premiile pot fi ridicate in cursul zilei de luni, pana la ora 18.00, de la sediul redactiei noastre (câștigătorii vor fi contactați telefonic). 

 

Urmatorul concurs va avea loc in data de 5 aprilie 2013. Va asteptam povestile pe adresa demail office@stiridecluj.com.

 

Locul 1 – Tudor Hosu - un voucher in valoare de 150 de lei, valabil la Fabrica de Bere, de pe Calea Motilor.

 

Buna ziua,

Raspunsul meu la provocarea dumneavoastra e urmatorul:

"Suflet de ardelean inseamna sa fi cumpatat atunci cand cei de langa tine nu sunt. Sa fi bun si rabdator chiar si atunci cand ceilalti nu stiu ce inseamna acest lucru. Sa dai un ”Buna ziua” sau macar sa te inclini, cand esti salutat. Sa zambesti, de dragul de a zambi si sa ajuti atunci cand iti e cerut ajutorul, cu drag si pentru ca asa e omeneste.

Suflet de ardelean inseamna sa iubesti ce te inconjoara si pe cei ce te inconjoara.

Suflet de ardelean inseamna sa stai la ”un pahar de poveste”, sa razi, sa plangi, sa oftezi, dar sa cinstesti stiind ca poate maine ”O fi mai rau”.

Suflet de ardelean inseamna pofta de viata si de tot ceea ce ofera aceasta, fie ca e de bine sau de rau si nimic nu descrie acest lucru mai bine, decat un pahar de Ursus Verde rece, ca sa ne aducem aminte de ce a fost, sa povestim de ce este si sa planuim ce va fi.

 

 

Locul 2 - Mihai Dragomir - premiul este un bax de bere Ursus Pils

 

Buna ziua,

Dupa mine sa ai suflet de ardelean reprezinta a fi mereu cu orasul Cluj, in suflet (sau daca nu esti Clujean, sa ai in suflet orasul de obarsie), oriunde te-ai afla si oricat de sus ai ajunge. 

E o doza mare de mandrie (buna) atunci cand auzi vorbindu`se de orasul tau, de Cluj si implicit de originea berii Ursus. Cred ca e o bere apreciata de ardeleni pentru ca ii reprezinta si-i aduce si mai mult in atentia intregii tari spre dezamagirea locuitorilor capitalei. Ce sa-i faci, daca din Bucurestiul anilor 1878, numai e nimic decat istorie...

 

Ma bucur si salut resuscitarea acestui sortiment de bere si asteptam si alte-noi aparitii. Cum a fost si berea aramie din berarie, care nu stiu de ce nu au mai produs-o in aceasta iarna.

Cele bune.

 

Locul 3 - Nichita Ion-Dorin - premiul este un bax de bere Ursus Pils

 

Bună ziua,

Era o zi din septembrie, o zi normal de la jumatatea lunii, cand mi-am “parasit” orasul natal, un oras mic numit Rm. Valcea. M-am mutat in Cluj-Napoca, un oras mare si frumos, orasul universitarilor, pentru a studia la o facultate iar dupa aceasta zi multe alte schimbari urmau sa se intample, sa-si  lase amprenta asupra mea, asupra sufletului meu.

Sufletul este in esenta partea nemuritoare dintr-o persoana, el reactioneaza si se modifica in functie de trairi, de lucrurile ce-l ajung  trecand de bariere si il mangaie sau il zgarie. Sufletul meu a fost mangaiat de intamplari, traditii, de oamenii din zona, o zona cu multe etnii, suntem multi oameni veniti din toate colturile tarii, dar in esenta toti am devenit oameni cu suflet de ardelean.

Ce te face sa te simti mai bine spiritual decat sa stai la masa, o masa plina cu bunatati cu traditie ardeleneasca, iar pe langa acestea o palinca sau o bere Ursus, chiar daca aceasta nu se mai fabrica in Ardeal, conteaza ca de aici a inceput totul si toata lumea va stii asta, gustul a ramas acelasi iar traditia este dusa mai departe. Sufletul meu de ardelean s-a trezit in mine odata cu venirea mea in aceasta zona si va murii odata cu mine”.  

 

Ai ”Suflet de ardelean”? Demonstreaz-o și câștigă baxuri de Ursus Pils și bonuri de consumație la Fabrica de Bere

Comentarii Facebook