Duminica 26 Martie

Trei focuri de armă pe Varianta Vâlcele - Apahida! A fost urmărit un BMW care a trecut peste piciorul unui polițist


O mașină care a fugit de un echipaj mixt de jandarmi și polițiști a fost oprită în zona Agro Transilvania, Dezmir, după ce a fost folosită arma din dotare, pe Varianta Vâlcele - Apahida. 

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca se aflau în echipaj mixt, acordând sprijin polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Apahida pentru oprirea unui autoturism, care nu s-a supus solicitării agenților de poliție. Mașina a fost oprită în zona pieței Agroalimentare, după ce s-a folosit armamentul din dotare de către polițiștii Secției de Poliție Apahida”, precizează reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Mașina s-a oprit în zona Agro Transilvania, șoferul era beat și nu avea asigurare. Anchetatorii aveau suspiciuni că este o mașină care transporta droguri, dar la percheziție nu a mai fost găsit nimic.

Este foarte posibil că drogurile au fost aruncate pe geam.

Cazul este anchetat de procurori. 

UPDATE

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 04.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au oprit pentru control un autovehicul, pe DN1C – V.O.C.E. (Centura Vâlcele - Apahida), pe raza localității Dezmir.

În timpul verificării autoturismului din exterior, conducătorul auto, respectiv un bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca, a accelerat brusc, părăsind locul în care acesta a fost oprit și rănind ușor agentul de poliție.

După somare, polițiștii au efectuat trei focuri de armă, unul în plan vertical și două către pneuri, cu toate acestea, autoturismul continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar după aproximativ 200-300 de metri, în zona sensului giratoriu de la intersecția V.O.C.E. Apahida și Calea Dezmirului, conducătorul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, râmânând imobilizat pe marginea drumului.

Conducătorul auto, alături de patru pasageri cu vârste cuprinse între 34 – 26 de ani, au fost imobilizați și conduși la sediul unității de poliție, în timpul acestor activități bărbatul de 31 de ani adresând amenințări agentului de poliție.

Testarea conducătorului cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în conformitate cu OUG 195/2002 și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce .

Totodată, în continuare sunt efectuate cercetări de către magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Comentarii Facebook