Traficul din Florești va fi dirijat de semafoare inteligente, ca cele din București. Când se vor introduceDouă firme au participat la licitația organizată de Primăria Comunei Florești pentru implementarea unui sistem de semaforizare inteligentă pe strada Avram Iancu.

Astfel,  câștigătorul va fi desemnat de către Comisia de licitație, urmând ca din 2015 să înceapă lucrările din cadrul acestui proiect în valoare dotată de 1.764.932 lei.

Primarul comunei spune că acest sistem este similar cu cel folosit în zona Arcului de Trimf din București.

Mă bucur că, iată, am reușit să finalizăm această licitație. Urmează desemnarea câștigătorului de către Comisia de Licitație, semnarea contractului, iar apoi, în 2015, demararea lucrărilor. Este vorba de un sistem inteligent de semaforizare, similar cu cel instalat și funcțional în Zona Arcul de Triumf - București. Sistemul cunatifică numărul de mașini sosite în intersecție și schimbă accesul în funcție de trafic. Sunt convins că o dată cu implementarea acestui sistem se va rezolva situația traficului de pe Avram Iancu DN1. Numai că pentru acest lucru avem nevoie de două girații noi, unul în zona BMW/Volvo și unul la ieșirea vestică din comună, întrucât noul sistem va interzice virajul la stânga de pe DN1. Iar acest aspect, al girațiilor, este amânat la nesfârșit de administratorul drumului. De ce, nu știu…Floreștenii trebuie să înțeleagă că administratorul drumului respectiv, DN1, este CNADNR prin DRDP. Noi, Primăria Florești, nu putem face nimic fără acceptul lor. Mai mult, noi nu putem amenaja absolut nimic pe DN1, sensuri giratorii, marcaje, etc. acesta fiind apanajul CNADNR / DRDP. Oricum, sunt convins că după punerea în aplicare a acestui sistem, alături de realizarea Drumului de Ocolire SUD, investiție care îmi doresc ca anul viitor pe vremea aceasta să fie finalizată, problema traficului din Florești să fie rezolvată definitiv. Sincer, nu am renunțat nici la ideea benzilor reversibile, dar și pentru implementarea acestuia avem nevoie de cele două girații, care sunt esențiale ”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook