Noul mers al trenurilor va intra în vigoare de la jumătatea lunii. Cum sunt afectate cursele din Cluj



Noul program de mers al trenurilor pentru 2014-2015 va intra în vigoare în data de 14 decembrie. Acesta va fi valabil până în data de 12 decembrie 2015.

Zilnic se vor afla in circulaţie peste 1100 de trenuri, în funcție de perioada din an, anunță reprezentanții CFR Călători.

În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani (Staţiunea Straja).

Pentru asigurarea accesibilității și mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic. Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, CFR Călători va introduce în circulație Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane din România.

Totodată, în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către, Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din: Timişoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Comentarii Facebook