Miercuri 24 Aprilie

Trădat in dragoste! Starețul Mănăstirii Muntele Rece schimbat din funcție după o poveste de dragoste eșuată - EXCLUSIV


Starețul Mănăstirii Muntele Rece din Cluj, Arsenie Gălățean, a fost schimbat din funcție și nu mai are voie să oficieze slujbe religioase, după o poveste de dragoste cu o femeie, care l-a trădat și pârât superiorilor.

Știri de Cluj a discutat cu ieromonahul Arsenie Gălăţean, fostul stareţ al Mănăstirii Muntele Rece, judeţul Cluj, care a relatat cele întâmplate. ”I-am trimis femeii un clip video pentru că o iubeam și ea mă iubea pe mine. A vrut să ne căsătorim, dar eu nu am vrut să renunț la chemarea mea. Filmarea a ajuns la Mitropolie și am fost sancționat. Am fost dat jos din funcția de stareț și nu mai am voie să oficiez slujbe.

Acum aștept să mă duc la Prea Înaltul (Mitropolitul Clujului) pentru a fi ascultat. Eu aș vrea să rămân călugăr, la Someșul Rece”, a relatat Arsenie Gălăţean.

Acesta a spus că femeia a acționat într-un moment de gelozie, pentru că el nu a vrut să renunțe la haina monahală, care îi interzice căsătoria. 

Ieromonahul Arsenie Gălăţean, stareţul Mănăstirii Muntele Rece, judeţul Cluj, are acum 54 de ani, dar în tinerețe a fost rocker, pasionat de chitară. ”De altfel, câştigasem deja câteva festivaluri naţionale de muzică folk, evoluam pe scenă alături de Loredana, Mihai Constantinescu şi mulţi alţii, dar şi de cei din formaţia ”Revox”, în vogă pe atunci. Cântam un rock progresiv de bună calitate, iar piesele mele constituiau, fiecare, un prilej pentru a-mi demonstra talentul de chitarist şi de solist vocal”, a relatat părintele, într-un reportaj din 2016.

După Revoluție, prin 1991, era deja credincios practicant, iar din 1998 s-a călugărit. 

parintele-arsenie-galatean-696x522.jpg

-------------------------

UPDATE

”Iubita” este originară din Sibiu și a fost la Mănăstirea Muntele Rece de câteva ori. Ea a ținut legătura cu părintele Arsenie Gălățean prin intermediul rețelelor sociale. Conform unor surse, exte posibil ca aici să avem de-a face cu un caz clar de șantaj și încercare de obținere de foloase, pentru că preotul i-a cumpărat bunuri și ar fi luat bani chiar din fondurile locale. 

Diferența de vârstă dintre cei doi este mare. Lăcrămioara P. are circa 30 de ani și purta frecvent discuții cu părintele, care se apropie de 55 de ani. Într-un astfel de moment, fostul stareț i-a trimis o fotografie cu organul genital, care apoi a fost folosită pentru plângerea la capii bisericii clujene. Acesta o întreba des dacă e bine și se îngrijea de soarta ei. 

În acest caz, Poliția Cluj ar trebui să se sesizeze fiind un posibil caz de șantaj și de încercare de atragere în plasă a preoților naivi.

Surse din rândul bisericii, spun că femeia ar fi beneficiat de un transfer de bani de până la 10.000 de lei.

336717294_778231347194532_5284808817992002333_n.jpg

Comentarii Facebook