Top 4 greșeli în CV-uri



Nu toate greșelile dintr-un CV sunt fatale, dar există anumite erori care te pot costa slujba.

Conform unui studiu realizat de Business Insider există unele erori care îi scot din minți pe angajatori.

Iată care sunt cele mai grave erori apărute în CV-uri:

1. Textele subiective. Angajatorii nu vor să vadă opinii personale în CV, exprimări neglijente la persoana întâi, nimic care să denote lipsă de profesionalism. Majoritatea recrutorilor sunt interesaţi strict de fapte şi realizări cuantificabile, nu de impresiile candidaţilor sau de glumiţele acestora.

2. Prea multe informaţii. Mulţi candidaţi au impresia că trebuie să listeze absolut toate lucrurile pe care le-au făcut la fiecare job din trecut. Pentru angajatori asta înseamnă că nu eşti în stare să selectezi aspectele importante, că nu discernământ. Soluţia este să alegi din fiecare experienţă avută doar competenţele-cheie.

3. Prima parte a CV-ului nu spune nimic. Se pare că fiecare recrutor îşi face o impresie despre CV-ul pe care îl are în faţă în primele 13 secunde. Prima treime a CV-ului este de aceea esenţială în atragerea atenţiei celui care face selecţia candidaturilor.

4. Inovaţiile la nivel de font şi greşelile ortografice. Dacă vrei să ieşi în evidenţă cu un font special sau cu sublinieri agresive, dar laşi în schimb greşeli gramaticale sau ortografice, nu ai nicio şansă să treci cu bine de primele 13 secunde când se ia decizia dacă CV-ul tăua va fi păstrat sau aruncat la coş.



Sursa: realitatea.net

Comentarii Facebook