Tise i-a dus pe consilierii judeteni intr-o vizita "privata" la stadionul "Cluj Arena", pentru a-i convinge sa majoreze costurile!


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, i-a dus pe consilierii judeteni intr-o vizita "privata" la stadionul municipal. Surse au declarat pentru Stiri de Cluj ca deplasarea are ca scop "convingerea" alesilor judeteni, care trebuie sa voteze majorarea costurilor.

Consortiul de firme care se ocupa de construirea stadionului "Cluj Arena" a solicitat presedintelui Consiliului Judetean, Alin Tise, majorarea costurilor cu 59 de milioane de lei. "Miscarea" banilor din buzunarul public in cel al firmelor ACI, Grup 4 Instalatii si Transilvania Constructii poate fi facuta insa numai cu acordul consilierilor judeteni.

Comisia de analiza a cererii consortiului de firme de majoare a costurilor s-a intrunit miercuri si au fost taiate anumite lucrari care erau in proiectul initial. "Au disparut sistemul de iluminare a pistei de atletism si cel de acces securizat cu carduri. In total, comisia constituita a reusit sa reduca cu 3 milioane de euro cheltuielile", au declarat pentru Stiri de Cluj surse din cadrul Consiliului Judetean.

 

Presedintele institutiei, Alin Tise, a declarat si el ca vizita pe stadion a fost facuta pentru prezenta lucrarile. "Consilierii locali trebuie sa stie in ce stadiu sunt lucrarile. Decizia finala o vor lua ei dupa ce vor fi negociate contractul", a mai afirmat Tise.

 

Comisia urmeaza sa analizeze mai atent contractul pentru a mai taia si alte costuri. Alin Tise a declarat pentru Stiri de Cluj ca in total sunt 30 de pozitii in contract care trebuie reanalizate, dar ca nu este de acord cu plata a inca 14 milioane de euro, fara o negociere dura.

Consilierii judeteni urmau sa analizeze vineri, in sedinta, daca aproba sau nu cererea consortiului de firme, dar Alin Tise, cel care a inaintat  proiectul si-a retras de pe ordinea de zi propunerea.

Comentarii Facebook