Alin Tise a bagat la sertar proiectul de alocare a inca 14 milioane de euro pentru construirea stadionului municipal "Cluj Arena"


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si-a retras de pe ordinea de zi a forului judetean proiectul prin care solicita alocarea a inca 14 milioane de euro pentru construirea stadionului municipal "Cluj Arena".

Propunerea lui Tise, prin care pretul final urma sa creasca cu 60%, a fost trecuta pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean de vineri, 29 octombie, dar a fost retrasa astazi. Suplimentarea de fonduri a fost ceruta de catre reprezentantii consortiului de firme care se ocupa de construirea stadionului si care au cerut inca 59 de milioane de lei (n. red. circa 14 milioane de euro).

"S-a temut de opinia publica, pentru ca este vorba despre o majorare a costurilor anuntate initial cu 60%. Adica putem spune ca este vorba despre un nou contract, pentru ca nu este posibil sa fi aparut cheltuieli atat de mari, care sa nu fi fost prevazute de la inceput. Vineri trebuia sa stabilim o comisie care sa evalueze cererile de suplimentare de fonduri", au precizat surse din cadrul Consiliului Judetean Cluj.

Retragerea proiectului nu a ajuns la urechile tuturor alesilor judeteni. Consilierul PSD, Dan Canta, a declarat pentru Stiri de Cluj ca nu a fost anuntat ca Alin Tise a renuntat la proiectul care urma sa intre in dezbatere vineri.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj adanceste ceata si sustine ca nici nu a existat vreun proiect pe ordinea de zi, care sa fie votat vineri, 29 octombrie, si care sa propuna infiintarea unei comisii care sa aprobe suplimentarea costurilor de la stadion, cu 14 milioane de euro.

"Consortiul a venit si mi-a spus ca trebuie alocati bani mai multi. Potrivit Ordonantei 34 trebuie sa negociem punct cu punct toate pretentiile si abia dupa aceea mergem in fata consiliului si prezentam propunerile. Nu era niciun proiect pe ordinea de zi. Consilierii probabil ca nu au timp sa se informeze", a completat Alin Tise.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a mai spus ca "negocierile se fac de catre specialistii consiliului judetean, iar daca nu vom ajunge la o intelegere este posibil sa gasim alt constructor care sa faca stadionul".

Lucrarile la arena municipala au inceput in iunie 2009 si initial s-a anuntat ca vor costa 27 de milioane de euro. Acum, consortiul de firme compus din ACI, Transilvania Constructii si Grup 4 Instalatii a cerut o suplimentare a fondurilor cu 14 milioane de euro, pentru a putea finaliza lucrarile.

Comentarii Facebook