Țiganii de la Pata Rât iau cu asalt Primăria Cluj-Napoca

 

Țiganii de la Pata Rât iau cu asalt Primăria Cluj-Napoca, luni, 17 decembrie, de la ora 17.00. Circa 200 de persoane vor înconjura luni Primăria mpentru a reaminti evacuarea forțată și mutarea a 300 de locuitori în urmă cu doi ani de pe strada Coastei. 

 

Activiștii vor solicita astfel autorităților să readucă cetățenii romi înapoi în oraș. ”Acțiunea presupune realizarea unui spectacol de magie care implică levitația primăriei și mutarea ei, ghiciți unde?! După eveniment, organizațiile semnatare în statement și invitație vă propun o expoziție, după care marți, 18 februarie, ora 17.00, va fi organizată o dezbatere publică la Facultatea de Științe Politice la care vor participa reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Județean, Prefecturii, parlamentari clujeni, care vor intra în dialog cu reprezentanți ai locuitorilor din Pata Rât, membri ERRC, Amnesty International, UNDP, gLOC”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

 

Aceștia vor fi prezenți și vineri, 14 decemnrie, de la 12.00, la ședința de Consiliu Local pentru a-i invita pe reprezentanții clujenilor la evenimente și pentru a le propune participarea la spectacolul activist de magie.

Comentarii Facebook