Tensiune! 1000 de oameni la înmormântarea lui Rudi Varga. Jandarmii și bodyguarzii sunt acolo


Circa 1000 de membri ai comunității rome din toată țara sunt așteptați la înmormântarea lui Rudi Varga, la care securitatea este asigurată de Scutul Negru, firmă plătită de familie, dar și de jandarmerie. 

Conform Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca la înmormântarea lui Rudolf Varga, ”cunoscut sub pseudonimul de ”Rudy Țiganul”, autointitulat ”Bulibașă al Țiganilor”, se preconizează prezența unui număr de aproximativ 1.000 de persoane (majoritatea de etnie romă)”. 

WhatsApp Image 2019-01-09 at 11.07.27.jpeg

Potrivit unor surse, problemele ar putea să apară din cauza rivalității cu clanul Roșianu, stabilit tot în Gilău. Aurel Roșianu, capul familiei rivale, este președintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj, și avea o rivalitate de o viață întreagă cu Rudi Varga. 

Înmormântarea va avea loc la ora 12.00, în zona monumentului Eroilor din cimitirul din Gilău. 

Consiliul Local Gilău nu a aprobat săparea gropii în acel loc, dar familia Varga s-a opus și a acuzat că interdicția de înmormântare acolo ar avea legătură cu familia Roșianu. ”Nu este mormântul lângă Monumentul Eroilor, se exagerează. A fost acea hotărâre a Consiliului Local Gilău care a fost adoptată deoarece Consiliul Local şi primarul sunt şantajaţi de Roşianu (un alt rom din Gilău – n.red.) care a fost 40 de ani duşmanul lui tata şi al familiei”, a spus Varga.

Palatul familiei Varga din Gilău a fost amenajat special pentru a-l onora pe cel care a dispărut dintre noi. Bannere uriașe cu imaginea lui Rudi Varga au fost afișate pe fațada palatului, iar la intrare a fost pus un covor roșu, culoarea roşie fiind asociată mult timp cu aristocraţia şi regalitatea. 

49380656_235280114057027_5348495801314181120_n.jpg

Rudi Varga a fost aurar toată viața. El s-a luptat cu regimul comunist și chiar a făcut pușcărie pe timpul regimului Ceaușescu pentru că făcea tranzacții cu aur. Atunci i-a fost confiscată cantitatea de 13 kilograme de euro, iar după Revoluția din 1989 el a dat în judecată statul român și a obținut returnarea cantității de 8,6 kilograme de euro.

Familia Varga este considerată cea mai bogată și influentă familie din Gilău. Fiica lui Rudi Varga, Dana Varga, este consilierul primului ministru pe problemele romilor, o persoană extrem de influentă în comunitatea din întreaga țară.

WhatsApp Image 2019-01-09 at 12.52.17.jpeg

Comentarii Facebook