Taximetriștii de la Aeroportul Cluj, amendați cu 3.600 de lei. Vezi motivele

 

Taximetriștii care activează în zona Aeroportului Internațional Cluj au fost verificași de poliţişti locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială și reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi.

 

Oamenii legii au verificat: deţinerea tuturor autorizaţiilor prevăzute de lege; executarea activităţii de transport în regim de taxi cu aparatul de taxat şi lampa taxi în funcţiune; respectarea standurilor aprobate; integritatea sigiliilor aparatelor de taxat; afişarea în interior, la loc vizibil, a listei cuprinzând titularul legal al autorizaţiei taxi, tarifele aplicate, precum şi a unui ecuson cuprinzând numele şi fotografia conducătorului auto; existenţa pe portierele din faţă ale taxiului a înscrisurilor privind valorile tarifelor de distanţă practicate pe timp de zi şi pe timp de noapte.

 

Între neregulile constatate se numără: lipsa certificatului de atestare profesională; lipsa autorizaţiei eliberată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, respectiv lipsa vizei anuale aferentă autorizaţiei; nerespectarea standurilor aprobate;  neafişarea în interior, la loc vizibil, a unui ecuson cuprinzând numele şi fotografia conducătorului auto şi nedeţinerea în momentul desfăşurării activităţii a tuturor autorizaţiilor prevăzute de lege.

 

Au fost aplicate 8 sancțiuni în valoare de 3600 de lei, fiind aplicate şi puncte de penalizare conducătorilor auto, conform HCL nr. 109/2010. 

Comentarii Facebook