Suspiciuni după accidentul MORTAL de la Raliul Clujului. Acuzații la adresa polițiștilor și a jandarmilor - VIDEO

 

Rudele bărbatului decedat la Raliul Clujului, în cadrul probei de sâmbătă, 22 iunie, de la Agârbiciu, acuză pe toată lumea de proasta delimitare a traseului. 

 

Trebuia marcat și mai multă lume. Nu 5 jandarmi la 120 de kilometri. Și orice mașină vine și se bagă în raliu. Omoară oameni nevinovați. Om care a muncit o viață întreagă”, a spus unul dintre nepoții bătrânului decedat. 

 

Un alt martor la incident a povestit că poliția a încercat să mute banda care delimita accesul spectatorilor. ”Era banda acolo și după aceea polițiștii au mutat banda aici. În momentul în care s-a întâmplat accidentul s-a solicitat ajutorul că era căzut. La un moment dat, nimeni nu a făcut nimic. Au venit polițiștii și nu că au încercat să mușamalizeze, dar au încercat să mute banda că vedeți că au venit...

 

Drumul trebuia marcat în cealaltă parte, pentru că și acuma dacă stăm noi vine o mașină și ne ia pe toți”, a spus martorul. 

 

Unul dintre vecinii persoanei decedate a spus că mai mulți localnici au ieșit în drum pentru a vedea mașinile de raliu. ”O venit la raliu să se uite. Mașina l-a lovit cu spatele, după ce a lovit un pom. Era fierarul satului și era un om de bază”, a spus acesta. 

 

Echipajul Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu a fost implicat intr-un incident nefericit in timpul Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri. Pe speciala a noua a raliului, cei doi au iesit in decor si au accidentat mortal un barbat in varsta de 73 de ani aflat pe margine. 

 

Echipa Napoca Rally Academy este alaturi de colegii Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu care au suferit o iesire in decor pe penultima proba din Transilvania Rally, in urma careia un spectator a decedat. In acest moment, rezultatul sportiv trece pe planul secund, iar suportul pentru colegii nostri este maxim. În final, dorim sa transmitem condoleante familiei victimei”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

 

Spectator accidentat mortal la Raliul de la Cluj. Un bătrân a fost lovit în plin de pilotul Florin Tincescu - VIDEO și FOTO

 

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, Daniel Graur, a precizat ca politistii din Huedin continua cercetarile in acest caz, iar pilotului Florin Tincescu urmeaza sa ii fie deschis dosar penal. 

 

Din primele cercetari reiese ca spectactorul accidentat mortal s-ar fi aflat într-un loc interzis, in zona de siguranta. Masina a iesit in decor, parasind traseul.

 

Potrivit lui Graur la fata locului existau benzi de marcaj, iar fata de organizatori nu vor fi întreprinse cercetari suplimentare.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Transilvania Rally 2013 este etapa din Campionatul National de Raliuri si se desfasoara cu acordul si sub tutela Federatie Romane de Automobilism Sportiv. Aceasta etapa, ca orice competitie auto de acest gen, s-a desfasurat dupa ce a indeplinit anumite conditii, si a primit avizele necesare de la autoritatile competente. Aici includem Inspectoratul Judetean de Politie, Brigada Mobila de Jandarmi Cluj, Primaria si consiliul local Cluj, Consiliul Judetean Cluj, Inspectoratul Judetan de Situatii de Urgenta Cluj. Panourile de avertizare conform carora circulatia va fi inchisa au fost puse pe tot traseul cu doua saptamani inainte. 

 

Pentru acest eveniment au fost mobilizati 280 de jandarmi, 23 de politisti, 31 oameni de la o firma de paza privata, 10 ambulante cu medic si 6 masini de pompieri cu personalul aferent.

 

Pentru securizarea traseului s-au folosit 1500 metri de garduri de securitate si 35.000 de metri de banda de securitate/avertizare. 

 

Locul in care s-a produs tragicul accident este un loc interzis spectatorilor si in acel loc se aflau conform planului de securitate un jandarm si un politist. Proba speciala de pe Dangau este o proba cu o vechime de 16 ani. 

 

 

Inca o data ne exprimam regretul pentru tragicul accident si transmitem condoleante familiei indurerate”, au precizat organizatorii Transilvania Rally.

Comentarii Facebook