Spectator accidentat mortal la Raliul de la Cluj. Un bătrân a fost lovit în plin de pilotul Florin Tincescu - VIDEO și FOTO

 

O mașină de raliu a lovit un spectator la Transilvania Rally, în timpul unei probe speciale din localitatea Agârbiciu. Persoana accidentată a murit.

 

Pilotul Florin Tincescu a derapat și a ieșit în decor, lovind un bărbat. 

 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur, a declarat că ”din primele cercetări rezultă că spectatorul se afla într-o zonă în care accesul era interzis publicului. Mașina de raliu l-a lovit și acesta a decedat”.

 

Purtătorul de cuvânt al Transilvania Rally, Irina Mancaș, a declarat pentru Știri de Cluj că proba de la Dângău s-a suspendat în urma acestui accident. ”Mașina pilotată de Florin Tincescu a lovit o persoană în vârstă. Proba este suspendată, iar polițiștii fac cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul”, a spus Irina Mancaș.

 

Acesta este cel de-al doilea accident al zilei, după ce sâmbătă dimineața un pilot maghiar a suferit un accident.

 

Accident de raliu la Cluj. Un pilot maghiar a ieșit de pe traseu la Tarnița - VIDEO și FOTO





 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE

Transilvania Rally 2013 este etapa din Campionatul National de Raliuri si se desfasoara cu acordul si sub tutela Federatie Romane de Automobilism Sportiv. Aceasta etapa, ca orice competitie auto de acest gen, s-a desfasurat dupa ce a indeplinit anumite conditii, si a primit avizele necesare de la autoritatile competente. Aici includem Inspectoratul Judetean de Politie, Brigada Mobila de Jandarmi Cluj, Primaria si consiliul local Cluj, Consiliul Judetean Cluj, Inspectoratul Judetan de Situatii de Urgenta Cluj. Panourile de avertizare conform carora circulatia va fi inchisa au fost puse pe tot traseul cu doua saptamani inainte.

Pentru acest eveniment au fost mobilizati 280 de jandarmi, 23 de politisti, 31 oameni de la o firma de paza privata, 10 ambulante cu medic si 6 masini de pompieri cu personalul aferent.

Pentru securizarea traseului s-au folosit 1500 metri de garduri de securitate si 35.000 de metri de banda de securitate/avertizare.

Locul in care s-a produs tragicul accident este un loc interzis spectatorilor si in acel loc se aflau conform planului de securitate un jandarm si un politist. Proba speciala de pe Dangau este o proba cu o vechime de 16 ani.

Inca o data ne exprimam regretul pentru tragicul accident si transmitem condoleante familiei indurerate”, precizează organizatorii Transilvania Rally.

Comentarii Facebook