Suspectii din dosarul "Jaf la Banca Transilvania" vor fi eliberati astazi!

 

Tribunalul Cluj a dispus eliberarea celor doi suspecti din dosarul "Jaf la Banca Transilvania", Bogdan Hosu si Dan Andrei Baciu. Cei doi vor fi pusi in liberate astazi, de la Penitenciarul Gherla.

Avocatul celor doi, Tiberiu Ban, a cerut marti, 12 aprilie, ca instanta sa constate de drept incetarea masurii de arest preventiv in 2 aprilie. Judecatorii de la Tribunalul Cluj nu s-au pronuntat pe loc si au amanat luarea unei decizii pana miercuri dimineata.

"Masura este executorie de indata, tocmai pe ideea ca s-a constatat ca in 2 aprilie a expirat mandatul pe 60 de zile emis in 1 februarie. In tot acest timp, instanta nu a verificat legalitatea masurii arestarii preventive si, in consecinta, potrivit legii sunt liberi de drept", a declarat pentru Stiri de Cluj avocatul Tiberiu Ban.

Procurorii au inaintat recurs, dar acest lucru nu inseamna ca cei doi suspecti nu vor fi eliberati. Acestia au fost de fata la pronuntare si vor fi dusi la Penitenciarul Gherla, de unde vor fi eliberati in jurul orei 14.00, a mai precizat Tiberiu Ban.

Cei doi tineri au fost retinuti in ianuarie 2010, fiind acuzati ca au comis jaful din 13 februarie de la sucursala Bancii Transilvania de pe strada Izlazului, din cartierul Manastur.

Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu ar fi patruns mascati in banca si dupa 60 de secunde ar fi disparut cu 70.000 de euro.

Vezi si...

VEZI VIDEO Jaful de la Banca Transilvania Cluj surprins in direct pe camerele de supraveghere!

Comentarii Facebook