Case inundate in comuna Floresti! Canalele s-au revarsat, iar rahatul plutea pe strazi! Primaria le-a trimis oamenilor o pompa fara benzina! VIDEO

 

Mai multe case au fost inundate in jurul orei 6.00, in comuna Floresti, dupa ce canalele s-au revarsat. Oamenii au sunat disperati la 112 si au fost trimisi la Compania de Apa, unde un angajat "trezit din somn" a urlat la ei.


"La 6.00 am auzit cum curge apa si pana la urma am depistat apa in beci si am sunat la 112. M-au pus in legatura cu pompierii si de acolo m-au trimis la Compania de Apa. Un domn somnoros mi-a raspus ca o sa vina cineva si am vazut ca dupa o ora nu a venit nimeni si am sunat iarasi la cei de la apa, dar domnul de la dispecerat a urlat la mine si mi-a inchis telefonul in nas. Am scos apa cu galetile din beciuri si case, dar am renuntat. Curg canalele peste tot si nimeni nu face nimic", a spus Simona Gal, care locuieste pe strada Avram Iancu.

 

Oamenii au aflat de la Compania de Apa ca sunt inundate casele de la unitatea militara si pana pe strada Avram Iancu, adica pe circa un kilometru.

 

"Primaria ne-a trimis o pompa de scos apa de la pompierii voluntari. Am cumparat noi benzina pentru ca nu avea. Toti parca isi bat joc de noi", a mai spus Simona Gal.

 

Purtatorul de cuvant al Companiei de Apa Somes, Lucian Croitoru, a declarat ca in reteaua de canalizare "au fost descoperite carpe, seu de animale si pietris. Sistemul nu a rezistat si pe fondul ploii puternice din aceasta noapte apa s-a revarsat".

 

Croitoru sustine ca pe strada Avram Iancu din Floresti au fost probleme di anul trecut, cand au fost "gasite blocuri de seu de 60 de centimetri pe 50 de centimetri. Oamenii isi arunca la toaleta grasimile si toate resturile si se ajunge in situatia ca instalatia sa se infunde".

 

In ceea priveste modul in care a vorbit angajatul de la dispecerat, Lucian Croitoru a declarat ca "oamenii trebuie sa depuna o plangere si vom lua masuri. Avem inregistrate toate convorbirile si este in interesul nostru sa ii tragem la raspundere pe cei care nu ii respecta pe cetateni".

Comentarii Facebook