Cei doi suspecti in cazul jafului de la Banca Transilvania din Cluj raman in arest

Andrei Dan Hosu si Bogdan Baciu, ambii de 21 de ani, principalii suspecti in cazul jafului, din 13 februarie 2009, de la Banca Transilvania, raman in arest.

 

Judecatorii de la Curtea de Apel au mentinut astfel in vigoare decizia luata in 20 ianuarie de magistratii de la Tribunalul Cluj, care i-au retinut pe cei doi pentru 29 de zile.

Mihai Giurgea, avocatul lui Bogdan Hosu, a declarat ca tanarul pe care il reprezinta nu corespunde semnalmentelor date de politisti imediat dupa comiterea jafului. "Au fost arestati in ciuda probelor de la dosar, care, practic, nu convergeau spre vinovatia invinuitilor si inculpatilor, mai nou. Exista o singura proba ADN, care e contradictorie cu tot probatoriul de la dosar. Clientul pe care il reprezint este mult sub 1.80 metri, respectiv nu corespunde cu declaratiile de atunci", a spus Giurgea.

Tinerii au spus in fata judecatorilor ca au alibi si ca nu au putut pune la cale jaful pentru ca se gaseau in alta parte. Andrei Hosu a declarat ca se gasea la un notar pe Bulevardul Eroilor, iar Bogdan Baciu la RAR, pentru a inmatricula un autoturism. Ei au mai spus judecatorilor de la Curtea de Apel ca au urmarit jaful la televizor.

Procurorii au prezentat la dosar probe ADN, care ii leaga pe cei doi tineri de jaful din 13 februarie 2009. Un fir de par prelevat de pe ghiseul casieriei si un fragment de tesut de piele.

Mihai Giurgea, avocatului Andrei Hosu, a declarat, insa, ca prelevarea probelor ADN nu s-a facut corespunzator, deoarece nu a fost intocmit un proces verbal, astfel ca ar putea fi lovite de nulitate. Argumentele nu i-au convins pe magistrati, care nu i-au eliberat pe cei doi tineri.

Bogdan Baciu si Andrei Hosu sunt acuzati ca in 13 februarie au patruns mascati in sucursala Bancii Transilvania din cartierul clujean Manastur, l-au imobilizat pe paznic cu un pistol cu electrosocuri si au disparut in 66 de secunde cu 70.000 de lei. Daca vor fi gasiti vinovati cei doi risca 25 de ani de inchisoare.

Comentarii Facebook