Studenții UMF Cluj nu mai fac cursuri online din 1 octombrie 2021: Medicina nu se poate preda online


Cursurile online de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au fost suspendate încă din 1 octombrie 2021, astfel că universitatea este scutită de problemele care pot apărea în momentul anulării stării de alertă. UMF Cluj face cursuri numai cu prezență fizică. 

Prin anularea stării de alertă, facultățile nu vor mai putea să organizeze cursuri în sistemul online, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, a declarat pentru Știri de Cluj că ”la Medicină s-a decis că nu erau potrivit cursurile online și am mers cu prezența fizică, mai ales că 90% dintre studenți sunt vaccinați. Am păstrat măsurile de protecție li am fost feriți de fiecare. Au fost studenți care au fost bolnavi, dar nu s-a oprit activitatea”, a spus Anca Buzoianu. 

Aceasta a precizat că și-a asumat toate riscurile, dar medicina nu se poate învăța online. 

La UMF Cluj sunt 7.500 de studenți la nivel de licență și alți 4000 la rezidențiat. Între aceștia se numără și 3000 de studenți străini.

-------------------

UPDATE

Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică. În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II lea”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cursul zilei de marți, 8 martie.

Comentarii Facebook