Studentii de la UMF Cluj au facut "show" la ceremonia de absolvire de pe stadionul "Dr. Constantin Radulescu" - VIDEO si FOTO


Studentii de la UMF Cluj au facut "show" la ceremonia de absolvire de sambata dupa-amiaza de pe stadionul "Dr. Constantin Radulescu". Cei 1.200 de viitori medici au cantat melodii compuse de ei, au rostit discursuri si juramantul lui Hipocrate.

La absolvirea celei de-a 61 promotii a UMF Cluj au fost prezenti profesorii studentilor si conducerea Universitatii, parintii, dar si presedintele Colegiului Medicilor prof. dr. Vasile Astarastoae.

Audienta a fost impresionata de repertoriul tinerilor. Acestia au cantat melodii din studentie, cantece compuse de ei, dar care vorbesc despre aventurile pe care le-au trait in cei 6 ani de facultate la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj.

Din cei aproape 1.300 de studenti care au absolvit, 200 sunt studenti straini. Dintre acestia, 738 au terminat Facultatea de Medicina, 320 Facultatea de Stomatologie si 180 cea de Farmacie.

Profesorul Astarastoae a fost cel care a vorbit despre problemele sistemului. Presedintele Colegiului Medicilor din Romania a prezentat o statistica potrivit careia 60 % dintre absolventii de medicina isi doresc sa plece din Romania. In plus, in ultimii 4 ani circa 5.000 de medici au parasit ntara pentru un contrat mai bun in Occident.

Comentarii Facebook