Studenții de la UBB Cluj au protestat față de tăierea finanțării

 

Studenții de la UBB Cluj s-au adunat în fața sediului universității pentru a protesta față de tăierea fondurilor. 

 

Reprezentanţii studenţilor din UBB s-au strâns azi dimineaţă în faţa sediului Universităţii pentru a trage un semnal de alarmă față de decizia Ministerului Educaţiei Naţionale de a reduce numărul locurilor bugetate alocate pentru anul universitar 2018-2019. Studenţii UBB au intrat de astăzi în grevă japoneză în semn de protest față de această decizie, de natură să afecteze calitatea învățământului în marile universități de tradiție”, precizează reprezentanții studenților.

 

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai contestă repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 şi solicită, totodată, ministrului Educaţiei Naţionale revizuirea acesteia, precum şi transparentizarea criteriilor de repartizare a locurilor pentru admitere.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, solicitarea vine în contextul scăderii numărului de locuri bugetate repartizate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru admiterea din acest an, în ciuda rezultatelor foarte bune obţinute de UBB pe plan intern şi internaţional.

 

Universitatea Babeş-Bolyai a avut în ultimii 5 ani o creştere semnificativă a numărului de candidaţi. Calitatea procesului educativ şi a cercetării ştiinţifice din cadrul universităţii noastre ne situează în topul universităţilor din România. În ciuda acestui fapt, observăm că Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat universităţii noastre pentru anul universitar 2018-2019 un număr de locuri bugetate mult mai mic faţă de anii anteriori. Astfel, a scăzut cu 29 numărul de locuri la licenţă, 200 numărul de locuri la masterat şi cu 48 la doctorat faţă de anul universitar 2017-2018”, precizează conducerea UBB.

 

Conform documentului, conducerea UBB se declară nemulţumită de scăderea numărului de locuri bugetate la cele mai prestigioase universităţi din România, precizând că aceasta reprezintă o grea lovitură dată tocmai acelor universităţi care depun eforturi susţinute pentru a creşte calitatea procesului educativ şi a cercetării.

 

Reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai maiprecizează că sunt decişi să conteste decizia Ministerului Educaţiei Naţionale şi să protesteze împotriva acesteia până când solicitările vor fi soluţionate.

Comentarii Facebook