Stația de metrou din Mănăștur va fi la doar 2 m de un bloc șubred. Clujenii puși în pericol de proiectul fantasmagoric al lui Boc/Traseu ca în filmele SF


Metroul Clujului e cel mai fantasmagoric proiect pe care l-a avut orașul de pe Someș până acum. În timp ce administrația Boc se laudă că în următoarele 30 de zile încep lucrările la metrou, locatarii unui bloc din Mănăștur se întreabă cum va rezista clădirea lor construită în anul 1977, dacă stația viitorului metrou ar urma să fie amplasată la 2 metri de blocul în care stau.

Oamenii cer ca Primăria să realizeze expertizele tehnice ale construcțiilor aflate în incidența viitoarelor lucrări la metrou. Însă, în pragul alegerilor, cine se mai preocupă de cât de fezabil e proiectul? Autorizațiile se emit pe bandă rulantă. 

„Țărușul din imagine indică stația de metrou Mănăștur. Iar azi, mănășturenii de pe strada Primăverii vin la Consiliul Local, îngrijorați că stația este la doar 2 m de blocul lor de 10 etaje, construit în 1977, și care deja prezintă șubreziri la fundație. Au depus și o adresă la primărie prin februarie. După 3 luni, tot cu ea în brațe erau. Au fost și ieri la primărie. Și vin și azi. Ne vedem!”, explică activistul clujean Szakats Istvan, cunoscut sub numele de Mathias Rex, liderul grupului Clujul Civic.

1.jpeg


metrou.jpg

Vă reamintim că zilele trecute, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, declarase că metroul Clujului este cel mai întârziat proiect din PNRR. Ministrul Investiţiilor a precizat că la Cluj „suntem încă la stadiul în care nu avem contract de dirigenţie de şantier și nu avem o delimitare de şantier, să înceapă săpăturile, deşi până la finalul acestui an ar trebui să avem execuţie de 50%. „Sunt îngrijorat”, a mai precizat ministrul Adrian Câciu, adăugând că o să meargă după campanie acolo, pentru că nu vrea să se creadă că este un atac. 

În China, un metrou traversează un bloc - la cum evoluează lucrurile și metroul Clujului poate deveni o atracție desprinsă din filmele SF

În metropola chineză Chongqing din China, un oraș cu peste 31 milioane de locuitori, linia 2 de metrou trece direct printr-o clădire de 19 etaje. Metroul oprește la stația Liziba.

Linia 2 a metroului din Chongqing are o lungime de 19,2 km, șerpuind prin cartierele de zgârie-nori și trecând astfel prin unul dintre ele. Această scenă suprarealistă nu este desprinsă direct dintr-un film: linia de metrou există de aproape 20 de ani în metropola Chongqing.

imagine.jpeg

Comentarii Facebook