Start la editia a sasea a concursului de fotografie sportiva "Ioan Lespuc"


Incepand de miercuri, 7 decembrie, porneste o noua editie a concursului de fotografie sportiva "Ioan Lespuc".

Competitia care se adreseaza fotoreporterilor clujeni care au realizat lucrari în domeniul sportiv se afla anul acesta la cea de-a sasea editie. In 2010, concursul a fost castigat de freelancerul Melinda Nagy, cu o fotografie realizata pe stadionul "Unirea" din Alba Iulia.

Fotoreporterii clujeni pot trimite cel mult cinci fotografii de persoana spre jurizare, la adresa concursfoto06@gmail.com, in perioada 7-15 decembrie 2011. Cea mai reusita fotografie va fi recompensata in cadrul evenimentului dedicat premierii celor mai buni sportivi clujeni ai anului 2011.

Membrii juriului sunt reprezentanti ai lumii academice si jurnalisti: Dorel Gaina si Eugen Moritz, profesori de arta fotografica la Universitatea de Arta si Design, Rares Beuran, asistent universitar la Catedra de Jurnalistica a UBB, directorul UBB TV, si Ovidiu Blag, jurnalist sportiv. De asemenea, fotografiile vor fi publicae pe Facebook si va fi luat in considerare inclusiv un top realizat pe baza numarului de like-uri stranse de lucrari pe populara retea de social-media.

Ioan Lespuc, cel care da numele concursului, este un fost fotoreporter clujean. A lucrat între 1970 si 1999 la mai multe publicatii locale si nationale, printre care Faclia, Sportul, Mesagerul Transilvan, Transilvania Sport sau Ziarul de Cluj. Lespuc s-a stins din viata în 2005.

NOTA: Concursul se adreseaza fotoreporterilor clujeni, profesionisti sau amatori. Fotografiile trebuie obligatoriu sa fie realizate în 2011 si sa aiba ca subiect evenimente sportive. Juriul va aprecia atat partea artistica a lucrarii, cat si importanta evenimentului surprins. Fotografiile nu vor fi publicate decat in contextul acestui concurs.

FOTO: Fotografia castigatoare in 2010, realizata de Melinda Nagy Vezi AICI si alte foto

Comentarii Facebook