Spectacol incredibil, care nu trebuie ratat în acest sfârșit de săptămână la Grădina Botanică din Cluj, mai ales că se anunță mult soare


Florile deosebite de la Grădina Botanică "Alexandru Borza" care fac primăvara să-și facă simțită prezența cu adevărat! Clujenii pot asista la un adevărat spectacol floral în acest sfârșit de săptămână.

Clujenii își pot face planuri pentru o plimbare de relaxare în acest weekend. Grădina Botanică din Cluj a distribuit pe pagina oficială o multitudine de fotografii cu flori minunate, specifice primăverii. 

Vremea caldă a făcut ca aranjamentele florale să capete o frumusețe rară, demnă de anotimpul culorilor. Iată câteva din fotografiile distribuite de pagina oficială a Grădinii Botanice, cu aranjamentele de flori specifice primăverii.

1.jpg

Coroana împăratului - Fritillaria imperialis "The Premier" - cultivată în Sectorul Ornamental. Specia este originară din Asia (din Turcia, până în Vestul Himalaiei)

2.jpg

Fritillaria imperialis 'Maxima Lutea'

3.jpg

Bibilica (Fritillaria meleagris) este o specie ce crește spontan în Europa, fiind întâlnită și în Flora României

4.jpg

Fritillaria michailovskyi, cultivată în Sectorul Sistematic. Este o specie din regiunile muntoase ale NE Turciei

5.jpg

Narcissus 'Barrett Browning' în Sectorul Ornamental

6.jpg

7.jpg

Invitația transmisă de cei de la Grădina Botanică din Cluj sună în felul următor:

„Lalelele pestrițe și imperiale (din genul Fritillaria) sunt acum în floare în grădina noastră, împreună cu peste 30 de cultivaruri de narcise. De asemenea, peste 50 de varietăți de lalele timpurii și-au deschis deja florile.  Este un spectacol incredibil pe care nu trebuie să-l ratați în acest sfârșit de săptămână, mai ales că se anunță mult soare”.


Comentarii Facebook