Persoanele care au aruncat moloz în Feleacu au fost depistate și amendate, după materialul din Știri de Cluj - FOTO


Primăria Feleacu a acționat rapid, după materialul publicat de Știri de Cluj, la sesizarea unui cititor, prin care erau prezentate câteva persoane care aruncau moloz și alte resturi din construcții. 

Soós Sándor, administratorul public al Primăriei Feleacu, a precizat că au fost identificați cei din imagini și amendați cu 1000 de lei. ”Acolo, în trecut era o rampă unde se depozitau resturi din construcții. Acest lucru nu mai este permis acum, iar noi am amplasat un anunț prin care oamenii sunt informați. Nu toți respectă acest lucru, iar acum, în colaborare cu Știri de Cluj și cititorul cu spirit civic, am reușit să depistăm și să amendăm un vinovat”, a spus acesta.

Cel care a aruncat gunoaie ”nu este proprietarul mașinii, ci cumnatul acestuia. Amenda aplicată este de 1000 de lei, maximul prevăzut de Hotărârea Consiliului Local Feleacu. Cel care a aruncat se va duce și va curăța zona. 

De asemenea, vom amplasa acolo camere de supraveghere și vom schimba Hotărârea, pentru a crește amenzile”, a mai spus Soós Sándor.

Amenda ar fi infinit mai mare, dacă ar fi fost aplicată de Garda de Mediu, care poate confisca și mașina. Administratorul public din Feleacu a spus însă că infracțiunea ar trebui constatată în flagrant de inspectorii de mediu. 

Un lucru cert este că cei de la Primăria Feleacu ne-au contactat pentru a-i ajuta să depistăm autorii, dar cei de la Garda de Mediu Cluj nu. 

Comentarii Facebook