Miercuri 24 Aprilie

Starețul Mănăstirii Muntele Rece, destituit și mutat, după ce s-a îndrăgostit nebunește și a trimis banii bisericii unei femei ispititoare


Starețul Mănăstirii Muntele Rece, Arsenie Gălățean, a fost destituit și retras de la slujbe, după ce fost denunțat de o femeie în legătură cu conduita lui. ”Ispita” a trimis capilor bisericii imagini primite pe o rețea de socializare, cu preotul care îi arăta organul genital. Apoi s-a aflat că preotul i-a trimis femeii bani din visteria bisericii și a izbucnit un întreg scandal. 

Arsenie Gălățean a explicat Știri de Cluj că s-a îndrăgostit și a cedat ispitei. ”I-am trimis femeii un clip video pentru că o iubeam și ea mă iubea pe mine. A vrut să ne căsătorim, dar eu nu am vrut să renunț la chemarea mea. Filmarea a ajuns la Mitropolie și am fost sancționat. Am fost dat jos din funcția de stareț și nu mai am voie să oficiez slujbe”, a spus Arsenie Gălăţean.

El a mai precizat că femeia i-a cerut să renunțe la misiunea lui și să se căsătorească cu ea, dar cel mai probabil a căzut de fapt pradă unei escroace. Preotul i-a trimis acesteia sume mari de bani, conform unor surse chiar și 15.000 de lei (inițial s-a vorbit numai de maxim 10.000 de lei, dar se pare că suma este mai mare). Probabil, pentru a scăpa de mesajele părintelui, femeia a preferat să îl denunțe, iar așa a scăpat de probleme și de returnarea banilor. Arsenie Gălățean nu a depus plângere la poliție, ci și-a asumat vina pentru toată situația. 

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a spus că preotul a fost mutat la altă mănăstire. 

Îmi este milă de el. Chiar îmi este milă de el. Mi-a spus că nu s-a văzut niciodată cu femeia respectivă și că totul a fost doar online. A primit canon de la noi, a fost mutat pentru o vreme la altă mănăstire și mai vedem. Bănuții pe care i-a trimis la doamna respectivă trebuie să îi pună înapoi de la el”, ne-a declarat IPS Andrei. Despre preoții care își pierd ”calea”, Mitropolitul a spus că ”vin la mănăstire cu mare drag. Apoi văd că totul este foarte greu și cad în ispită. Nu își pot înfrâna instinctele sexuale și se întâmplă aceste necazuri”, a mai spus IPS Andrei, conform Foaia Transilvană. Sursele noastre spun că Lăcrămioara P., ”ispita” din acest caz a fost de câteva ori la Mănăstire, loc în care părintele a cunoscut-o.

Preotul Arsenie Gălățean a fost rocker în tinerețe, dar a renunțat la tot în 1998 și a merts la mănăstire. Citește AICI mai multe.

Comentarii Facebook