Spaga luată de ”NAŞII” de la CFR era depozitată în toaletele trenurilor

 

Conductorii de tren reținuți la Cluj, dar și în alte locații din țară, au prejudiciat bugetul de stat cu circa 200 de milioane de lei. Spaga primită de la călătorii clandestini era ascunsă în toaleta trenurilor și era împărțită cu șefii.

 

Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contavenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, procuror Alina Popescu.

 

Rețeaua a dat o gaură în buget de 200 de milioane de lei în ultimul an și jumătate, de când a fost deschisă ancheta. ”Acest prejudiciu poate să exprime contravaloarea tuturor tichetelor de transport care ar fi trebuit să fie încasate de conductorii de tren şi nu au fost, raportat la perioada de un an şi jumătate de când au fost făcute cercetările”, a mai spus procurorul.

 

Angajații căilor ferate române sunt acuzați de luare de mită, dare de mită, asociere în vederea de săvârşire de infracţiuni şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii în vederea obţinerii unui folos material.

 

Toate aceste infracţiuni sunt investigate într-un dosar de anvergură instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în care investigaţiile durează de aproximativ un an şi jumătate. Au fost folosite tehnici speciale de investigare pentru documentarea unei activităţi infracţionale desfăşurate într-o scară ierarhică de la nivelul conductori de tren, şef de tren, inspector şi revizor de specialitate. Au fost folosite tehnici speciale de investigare, avem imagini ambinetale surprinse cu ocazia investigaţiilor făcute cu investigatori sub acoperire”, a mai spus Alin Popescu, conform Mediafax.

 

Banii sub formă de mită erau încasați de conductori, care îi depozitau în toaleta trenurilor, iar apoi, la Bucureşti, erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători.

 

Locaţiile unde să făcea tranzitul de bani pot fi şi acestea. Destinatarii finali ai banilor urmează să fie stabiliţi clar în cursul investigaţiilor. Posibil să fie şi rudele celor implicaţi, nu pot infirma”, a mai afirmat reprezentantul Parchetului.

 

Zece conductori SPĂGARI de la Regionala CFR Cluj, reținuți de procurori - VIDEO și FOTO

Comentarii Facebook