Zece conductori SPĂGARI de la Regionala CFR Cluj, reținuți de procurori - VIDEO și FOTO

 

DIICOT a descins la sediul Regionalei CFR Cluj, percheziția vizând activitatea ”nașilor” de tren care iau șpagă de la călători. 

 

Banii erau virați mai departe șefilor de tură și chiar superiorilor acestora. 

 

Un autocar de 50 de locuri este parcat în fața Regionalei CFR Cluj, alături de o mașină a Poliției și una de intervenție a mascaților.

 

Anchete similare se fac la Brașov și București. De la Brașov au fost reținuți 8 conductori de tren.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 

 

De la Regionala CFR Cluj au fost ridicate zece persoane și sunt duse la Braşov pentru audieri. Între aceștia sunt controlori și șefi de tren. Liderului sindical Marius Mureşan (video) a declarat că cei zece reținuți sunt șefi de tren și controlori. ”Nu știu de ce sunt reținuți. Vor afla la Brașov. Sunt cu mandat de aducere”, a spus Mureșan.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a emis în total 81 de mandate de aducere, fiind reținuți și 20 de angajați și de la Ministerul Transporturilor: directorii, șefi de tren și controlori. Surse judiciare susțin că ”nașii” adunau banii de la cei care călătoreau clandestin, având acordul șefilor de tren care făceau supracontroale. Șpaga era împărțită cu directorii din regionale CFR și cei din Ministerul Transporturilor.

 

Au fost reținuți angajați CFR de la Craiova, Iași, Brașov, Cluj și București.

Comentarii Facebook