Sorin Apostu: Nu e adevarat ca nu mi-am incasat salariul de primar din 2010


Primarul suspendat, Sorin Apostu, a declarat in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj ca nu este adevarat ca nu si-a mai cheltuit salariul de primar din 2010.

"Nu sunt vinovat de faptele de care sunt acuzat in rechizitoriu. Nici dupa arestarea vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, desi am participat la intalniri in care era prezent si martorul Liviu Neag (n.red. directorul RATUC Cluj), nu am luat legatura cu acesta si nici nu i-am spus nimic.

Consider ca nu pot influenta procesul penal, intrucat am observat sa declaratiile martorilor in cauza imi sunt favorabile.

In rechizitoriu se incearca construirea unui profil si anume ca nu mi-as fi luat salariul din vara anului 2010. Arat faptul ca detin doua carduri, unul pe care imi iau salariul de profesor de la USAMV Cluj si altul pe cel de primar. Nu am ridicat salariul de la USAMV din vara lui 2010, insa am utilizat sumele de bani reprezentand salariul de la Primarie cu care am platit ratele la banca: 43.000 de lei in 2010 si 37 de mii de lei in 2011", a precizat Sorin Apostu.

Primarul suspendat sustine ca, daca va fi eliberat, se va prezenta la toate infatisarile, invocand in apararea lui activitatea pe care a derulat-o in fruntea Primariei Cluj-Napoca. "In toti acesti ani, am reusit sa fim primii pe tara la atragerea de fonduri europene, la probleme de izolatie termica a blocurilor sau de salubritate stradala. Am primit mai multe premii pentru activitatea ca primar. Cat am fost in functie, transparenta decizionala a fost maxima astfel ca toate licitatiile derulate de Primarie s-au tinut in prezenta presei si a reprezentantilor ministerului de finantate", a mai precizat Sorin Apostu.

Procurorii DNA Cluj l-au acuzat, in rechizitoriu, pe primarul Sorin Apostu ca nu si-a mai incasat salariul de primar din septembrie 2010. S-a constatat astfel ca, desi veniturile lunare ale inculpatului Apostu Sorin sunt la un nivel mediu, acesta nu a efectuat nicio extragere din cont in ultimul an. Astfel, ultima ridicare de numerar din salariu a fost efectuata de inculpat la data de 25 septembrie 2010, ceea ce denota ca acesta se baza pe alte venituri decat cele salariale pentru asigurarea traiului zilnic", se arata in rechizitoriu. Citeste AICI mai multe.

 

Curtea de Apel Cluj a rejudecat luni, 13 februarie, in urma dispozitiei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cererea de eliberare sub control judiciar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (18.00)

 

Cererea a fost respinsa.

 

Comentarii Facebook