Radu Bica sustine ca are probleme cardiace si ar putea face infarct: Va rog sa ma eliberati

 

Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Radu Bica, a declarat in fata instantei Curtii de Apel Cluj ca starea lui de sanatate s-a alterat in arest si ca "mai bine este judecat un om bolnav in libertate, decat unul care face atac de cord in arest".

 

Curtea de Apel Cluj a judecat luni, 13 februarie, recursul facut de avocatii lui Radu Bica la decizia Tribunalului Cluj, care i-a respins cererea de eliberare sub control judiciar.

 

Radu Bica sta de 100 de zile in arest si a cerut sa fie cercetat in stare de libertate. "Va rog sa tineti cont de cei 49 de ani in care am muncit in folosul societatii. Am facut fapte bune si nu am fost cercetat niciodata, nici macar pentru o tamponare. Am o familie respectabila: sotia mea este medic in Turda, iar fiica mea este studenta la arhitectura. Nu prezint pericol pentru societate si va rog sa puneti in balanta si activitatea mea de la Consiliul Judetean Cluj, unde am ajutat foarte multa lume", si-a inceput Bica declaratia.

 

Acesta a aratat ca in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj a condus, in perioada aprilie - octombrie 2011, negocierile cu firma Bosch. "Contractul a fost incheiat si daca prezentam pericol public atunci firma nu ar fi venit la Cluj. Am mai facut parte, alaturi de presedinte (n.red. Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj), din echipa care a atras fonduri europene in valoare de 76 de milioane de euro. Prin decizia domnului presedinte am condus echipa care a supervizat construirea stadionului Cluj Arena", a mai precizat Bica.

 

Fostul vicepresedinte a mai declarat ca perioada petrecuta in arest i-a agravat starea de sanatate. "Sunt cardiac si perioada din inchisoare mi-a acutizat aceasta boala. Va rog sa va ganditi ca mai bine este judecat un om bolnav in libertate, decat unul care face atac de cord in arest", a mai spus Radu Bica.

 

Curtea de Apel Cluj a ramas in pronuntare.

Comentarii Facebook