Sorin Apostu il trage pe Remus Lapusan dupa el in puscarie? Liviu Neag, membru PSD, a semnat contractele direct cu Lapusan


Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a declarat ca Liviu Neag a semnat contractul de asigurare a parcului auto al RATUC cu Remus Lapusan, directorul UNIQA, care in acelasi timp era consilier local PSD.

"Eu cu Liviu Neag nu sunt in relatii apropiate. Cu acesta aveam intalniri de cateva ori pe an, strict pe probleme profesionale. Pe linie de partid nu il puteam influenta, Liviu Neag fiind un fost consilier judetean din partea PSD, iar directorul economic al RATUC, Fanica Moldovan, a fost consilier local PSD.

Eu nu imi amintesc sa fi vorbit cu Liviu Neag despre Aspazia Droniuc si nu am vorbit niciodata cu acesta despre asigurarea parcului auto al RATUC", si-a inceput Sorin Apostu declaratia de la Curtea de Apel Cluj, in legatura cu contractul de asigurare a parcului auto al RATUC.

Procurorii DNA Cluj sustin ca Apostu ar fi recomandat-o pe Aspazia Droniuc lui Liviu Neag, pentru incheierea contractului, iar apoi aceasta a incheiat contracte de consultanta cu firma de avocatura a sotiei fostului primar. Procurorii precizeaza ca aceasta ar fi fost in realitate mita disimulata.

"Prin prezentarea din rechizitoriu am observat ca Aspazia Droniuc cunostea modalitatea de incheiere a asigurarilor intre firma UNITA (n.red. actualmente UNIQA) si RATUC, incheind contracte inca din 2006. Acestea au fost incheiate intre UNITA si RATUC in baza unor licitatii, care se incheie la final de an.

Toate contractele sunt incheiate intre UNITA si RATUC, in mod direct, si sunt semnate de Liviu Neag si de Remus Lapusan, consilier local PSD. Nu puteam si nu l-am influentat pe Liviu Neag sa incheie contractele", a mai precizat Sorin Apostu.

 

Remus Lapusan a respins aceste acuzatii in repetate randuri si a precizat ca Aspazia Droniuc era broker de asigurari si lucra cu firma UNIQA la fel ca si alti brokeri.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

Drept la replica:

"Sorin Apostu este cel care inca inainte de a incepe o actiune in justitie pe grave acuzatii de coruptie, era numit in folclorul urban fifty – fifty. Din punctul meu de vedere acuzatiile pe care le aduce un om care a iesit din administratia locala pe usa din dos nu reprezinta o sursa credibila de informare a publicului. Din dosarul de coruptie a lui Sorin Apostu si declaratiile existente se vede foarte clar cine a dat spaga si cine a incasat.


In plus, pentru o informare corecta a opiniei publice vreau sa precizez ca Liviu Neag nu mai este membru al PSD din anul 2004", a spus presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan.

 

Foto: Ftr.ro

Comentarii Facebook