Someșul Mic, sub incidența CODULUI GALBEN: „Până la miezul nopții se pot produce creşteri de debite”


Apele Române Someș-Tisa anunță posibile depășiri ale cotelor de atenție, iar Someșul Mic se află sub incidența codului galben.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Conform INHGA, astăzi, până la miezul nopții, se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mic, în amonte de acumularea Gilău (județul Cluj). 

De asemenea, scurgerile importante pe versanţi, torenţii, pâraiele, viiturile rapide pe râurile mici pot genera inundații locale. Recomandăm vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații”, transmit cei de la Apele Române Someș-Tisa.

dai.png

Comentarii Facebook