Șoferul beat la volan care s-a ”înfipt” cu mașina în șinele de tren, reținut de polițiștii clujeni. Stătea și cu ochii în telefon


Polițiștii clujeni l-au reținut pe bărbatul care s-a urcat rupt de beat la volan, serile trecute, apoi a rămas mațina blocată pe calea ferată.

La data de 29 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 52 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, informează IPJ Cluj.

Mai exact, la data de 28 februarie, în jurul orei 21:00, cel în cauză a condus un autoturism pe strada Fabricii de Zahăr, din municipiul Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a oprit pe calea ferată.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, reieșind o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

De asemenea, s-a stabilit că, în momentul pierderii controlului asupra  vehiculului, atenția șoferului a fost distrasă și de telefonul mobil pe care folosea.

Autoturismul a rămas suspendat în zona căii ferate. Deblocarea zonei a avut loc cu sprijinul voluntarilor CERT Transilvania.

Comentarii Facebook