Duminica 28 Aprilie

Șoarece filmat în cantina Facultății de Litere, din cadrul UBB Cluj - VIDEO


Un șoarece a fost filmat luni dimineața în cantina Facultății de Litere din cadrul UBB Cluj. Studenții au făcut publice imaginile și fac ironie de rankingurile cu care se laudă Universitatea clujeană. 

Conform noilor rapoarte, Universitatea Babeș-Bolyai ocupă prima poziție din România în clasamentul global al universităţilor (CWUR World University Rankings), dat publicităţii luni, 28 mai 2018, de Center for World University Rankings (CWUR). „Faptul că suntem din nou prima universitate din ţară inclusă în clasament, dar mai mult decât atât, faptul că suntem între primele 1000 de universităţi din lume dintr-un total de 18.000 de instituţii academice evaluate dovedeşte încă o dată nivelul ridicat al calităţii actelor de educaţie şi de cercetare de la Universitatea Babeş-Bolyai. Iată că avem din nou confirmarea gradului ridicat de încredere şi performanţă de care se bucură universitatea noastră, care a reuşit din nou să surclaseze universităţi cu bugete considerabil mai mari decât al nostru”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a primit oficial statutul de universitate de 4 stele în cadrul evaluării QS Star derulate de la începutul anului 2018, fapt care corespunde statutului de universitate internațională de excelență. Criteriile/indicatorii utilizați de QS STAR în evaluarea comprehensivă a UBB au acoperit următoarele componente academice: (1) Predarea (4 indicatori); (2) Cercetarea (3) Inovarea; (4) Internaționalizarea; (5) Angajabilitatea absolvenților (3 indicatori); (6) Mediul de învățare (6 indicatori); și (7) Incluziunea socială (4 indicatori). Un indicator suplimentar a fost evaluarea unui program țintă.

La Facultatea de Litere din Cluj nu prea se simt chestiile astea. Putem să spunem cu mândrie, în schimb, că suntem atât de primitori încât șoarecii de la cantină nu sunt deranjați de nimeni. Asta o fi fost faza cu incluziunea socială, cine știe. Cei mai mulți studenți râd și își etichetează prietenii, pe principiul ”uite, bă. LOL!!” (a nu se uita nelipsitele memes, sarea oricărei discuții și postări)

Totuși, nu facem și noi ceva? Nici de data asta? Stăm și râdem? Trist”, a comentat un student.

Cafeteria LITERE este amplasată la subsolul Facultăţii de Litere, de pe strada Horea nr. 31, având o capacitate de 20 locuri.

Probabil că inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică nu au mai călcat pe acolo de câțiva ani. Știri de Cluj a sesizat DSP despre acest caz.

Comentarii Facebook