Miercuri 20 Octombrie

Șmecherii încă ies cu bărcile pe Tarnița. Acum urmează partea dificilă, amendarea milionarilor din Cluj - VIDEO


Proprietarii de bărci de pe Tarnița își fac încă de cap pe lac și probabil o vor mai face multă vreme de acum. Ordinul de interdicție trebuie publicat în Monitorul Oficial, iar apoi se va trece la ”conștientizare”.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a semnat ordinul prin care va fi interzisă navigația cu motoare poluante pe Tarnița și Beliș. Ordinul trebuie publicat în Monitorul Oficial, pentru a putea fi aplicat. 

Marți, se plimba barca asta... În prima faza cu motoarele turate cu un schior în spatele ei... apoi pe viteza redusă... cu boxele la maxim”, ne-a semnalat un cititor.

Consiliul Județean Cluj, instituția care trebuie să pună în aplicare ordinul, spune că acum urmează partea mai dificilă.

Urmare a adoptării de către Consiliul Județean Cluj a noilor regulamente de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele, inclusiv a mecanismelor de control și a sancțiunilor aplicabile, acestea au fost validate de către Ministerul Transporturilor care a emis marți, 6 iulie 2021, ordinul necesar.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Odată cu încheierea acestei etape, Consiliul Județean dispune de prerogative și mijloace de intervenție în vederea protejării acestei zone. Mă bucur că am reușit să finalizăm o procedură clară și transparentă care să reglementeze într-o manieră optimă navigația ambarcațiunilor pe cele două lacuri”.

Suplimentar față de măsurile deja luate, Consiliul Județean va achiziționa două ambarcațiuni, camere de filmat în zonele de acces, precum și o autoutilitară. Tot pentru a dispune de un control sporit și o monitorizare eficientă a navigației va fi utilizată și o dronă aflată deja în dotarea instituției. În perioada imediat următoare vor fi desfășurate acțiuni de informare, patrulare și control, vor fi delimitate zonele de agrement, se vor stabili și desemna locurile pentru acostarea ambarcațiunilor, vor fi instalate balize, etc.

Ordinul de ministru urmează să își producă efectele juridice de la data publicării în Monitorul Oficial al României”, spun cei de la CJ Cluj.

Comentarii Facebook