Slujba de Parastas pentru sufletul IPS Bartolomeu, oficiata in bisericile din Mitropolia Clujului


Preotii din Mitropolia Clujului au oficiat duminica, 6 februarie, slujba de Parastas, pentru pomenirea sufletului mitropolitului Bartolomeu. Credinciosii s-au rugat, iar in predici a fost pomenita viata si activitatea Inalt Preasfintei Sale.

Sute de clujeni au asistat la catedrala Mitropolitana, la slujba de parastas oficiata de preotul Stelian Tofana, care le-a vorbit celor prezenti despre realizarile mitropolitului Bartolomeu.

"A avut o viata plina si s-a pus in slujba noastra a tuturor inca de la varsta de 21 de ani, cand s-a calugarit. Nu stim cum a plecat sufletul IPS Bartolomeu de aici si cum se simte el acum relatia cu noi, prietenii, preotii si cu colegii sai de Sinod. L-au iubit multi oameni si poate nu vom stii niciodata cati, dar este cert ca sufletul lui a plecat la cele Vesnice linistit in relatia cu credinciosii. Tineri, nu uitati ca IPS Bartolomeu a fost unul care a revolutionat sufletele voastre, care a produs o adevarata revolutie spirituala la Cluj. Il vom avea prin operele sale alaturi de noi, in slova lui inspirata si in cuvantul lui care a mangaiat. Nu il vom putea inlocui, pentru ca a fost unic", a rostit Stelian Tofana.

Episcopiul vicar Irineu Bistriteanul a oficiat slujba religioasa in parohia Faget, iar PS Vasile Somesanul la Manastirea Floresti.

Comentarii Facebook