Sitiuația măsurilor preventive privind coronavirus la Cluj: Peste 750 de persoane verificate la sosirea pe aeroport


Reprezentanții Prefecturii Cluj au transmis un raport privind activitățile de preîntâmpinare a infectării cu noul Coronavirus în județul Cluj, în perioada 24-26.02.2020.

Potrivit oficialilor, la aeroportul Internațional „Avram Iancu” se aplică toate măsurile comunicate în informările anterioare, iar instituțiile implicate în gestionarea situației sunt în permanentă comunicare cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru informări în timp real și corecte.

Astfel, au fost identificate în județ 6 locații pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerințele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situația o va impune. Totalul persoanelor evaluate medical la sosirea pe aeroport este de 751 de persone, din care 487 sunt în județul Cluj, izolați voluntar la domiciliu. Toți sunt asimptomatici.

Conform oficialilor, kiturile pentru determinarea Coronavirusului vor ajunge mâine(n.red. joi) în județul Cluj.

În cadrul dispeceratului 112, există un medic specialist care să ofere consiliere  celor care apelează, pentru a nu aglomera inutil activitatea spitalelor. În acest moment, nu este nicio persoană care să fie confirmată cu infectarea cu noul Coronavirus în județul Cluj

Pentru informații utile și corecte, este important ca toți cetățenii să consulte permanent sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență. 

Comentarii Facebook